Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Evde Reçel Yapımı

Ordul'u bir ablam vardi annesi yapardı gönderirdi ilk yerken bi tuhaf olmuştum sonra hoşuma gitmişti
Canım çekti:)
Burdada var bu tür yerler çok şükür doğu daki gibi değil Her şeyi bulabiliyorum :)
Yarın almak şart oldu bu kadar muhabbetin üstüne
 
Ellerine sağlık eminim çok güzel oluyordur:)

Ben en çok @Destinys. in ilk reçel deneyimini merak ediyorum :)

sdfjgjfdkdfj neden beeeen? :tp:
Çok güzel oldu demek isterdim ama hiç denemedim..:rolleys:
Annem yapar ben yerim, ama çok güzel yerim.:haha:
Bu arada tek sevdiğim reçel , çilek reçeli. :Z:
 
sdfjgjfdkdfj neden beeeen? :tp:
Çok güzel oldu demek isterdim ama hiç denemedim..:rolleys:
Annem yapar ben yerim, ama çok güzel yerim.:haha:
Bu arada tek sevdiğim reçel , çilek reçeli. :Z:

Senin çok güzel reçel yiyeceğini tahmin etmiştim doğru cıkmış :)
Destinys. Birde şeftali reçeli deneyin muhteşem bir tat. Çok güzel aroması var:)
 
Reçel yapımı şıklarında sıcak dökülmemesi yazıyor ter yaparmıs bunu da yeni duydum hep sıcak dökerdim :gulucuk:
Fakat tarifte sıcakken kavanozları doldurun soguudumu kapatın yazıyor hangisi dogru orada kaldim ben ..
Bu arada reçel çeşitlerine bayılırım kahvaltımı reçelsiz bitiremem en son final reçel :mtlu:
 
Portakal kabuğu reçeli ile yaptığım bi kurabiye var benim ,çok güzel oluyor,deneyin:spk:

Kurabiye hamuru için;

  • 250 gr tereyağı ya da margarin (yağ oda sıcaklığında olmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • 1 çay bardağı yoğurt(100 ml)
  • 1 çay bardağı şeker (50 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir miktar un
Hamur yapın,yarım saat kadar dinlendirin.

Portakal kabuğu reçeline bi miktar lor peyniri ekleyip iç harcını hazırlayın.
Hamurdan ufak parçalar alıp avuç içinizle açın ve iç harcından koyup yuvarlayın.15-20 dk.180 derecede pişirin ve biraz soğuyunca pudra şekeri serpin..
Afiyetle:f:

lorlu tuzlu kurabiye portakal ağacı
 
Senin çok güzel reçel yiyeceğini tahmin etmiştim doğru cıkmış :)
Destinys. Birde şeftali reçeli deneyin muhteşem bir tat. Çok güzel aroması var:)

Ya nedense başka reçeller damak tadıma hitap etmiyor, ama önerdiğin için mutlaka deneyeceğim canım
 
konu başlıgını tekrardan görünce aklıma ankarada lise zamanım geldi . ben babaannemin yanında okudum ilk senesini muhasebe bilgisayarlı bölüm yani ticaret meslek okudum aslen. orda babaannem bahçeden toplananları reçel yapmıştı vişne. sormuştum nasıl yapıyosun diye.. şekeri dök dursun oluyor demişt.. pazardan çilek aldırdım üzerine 1 kg toz şeker döktüm dolaba koydum ertesi gün baktım yav bişey yok bir kaç gün daha dursun dedim babaannede karışmıyor tabi torunu bişeyler çözecek ya. neyse 4 gün kaldı son 1 günü bakmamıştım eriyorya herhalde oluyor dedim. 4. günün akşamı çıkardım tezgaha koydum bi bakıyim dedim çay kaşığı ile.. anam o ne ekşilik bozukluktur hem tatlı hem bozulmuş :haha: o gün öğrendim ki reçel öyle olmuyor kaynaması lazımmış :haha:
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri