Evde Reçel Yapımı (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Yaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
Zamanı geldi: Bütün püf noktalarıyla evde reçel nasıl yapılır?


Evde reçel yapımı püf noktaları:
  • Olmazsa olmaz olarak söyleyebileceğimiz ilk kural; reçelinizin ana malzemesini oluşturan meyvesini, mümkün olduğu kadar taze ve olgun mevsim meyvelerinden tercih etmeniz.
  • Reçelinizi mutlaka tahta kaşıkla karıştırmanız, meyvelere zarar vermemesi açısından en doğru yöntem.
  • Reçelinizin şekerlenmesini önlemek için yapım aşamasında mutlaka limon kullanmalısınız.
  • Reçeli çok fazla kaynatmak meyvelerin deforme olmasına yol açacağından tadını bozarak, meyvelerin kendine has kokusunun yok olmasına neden olur.
  • Reçeliniz kaynarken üzerinde oluşan köpüklenmeyi sürekli temizlemeniz, en ideal kıvamı yakalayabilmeniz açısından olmazsa olmaz bir gereklilik.
  • Reçel için ideal kaynama noktasını anlayabilmek adına, bir kaşık alarak çay tabağına dökülür eğer reçel etrafa yayılmıyorsa kıvamını tutturduğumuza işaret eder.
  • Reçel, asla soğumadan kavanozlara koyulmamalıdır. Sıcak reçel kavanoza koyulursa terleme yaparak reçelin bozulmasına neden olur.
Örnek bi reçel yapalım:)

Portakal Reçeli
Malzemeler:
  • 6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • yarım limon suyu
Yapılışı:
  1. Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.
  2. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  3. Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın.
  4. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.
  5. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.
  6. Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde saklayın.












 
Hem de portakal :) annem çok güzel yapar.
 
Ben de güzel yaparım;bu taraftan esinti olsun diye bunu seçtim:)
 
Neden diye sormaya korkuyorum ...
Aplaaa :haha: sen de beni korkutuyosun he :) dişlerimden dolayı sıkıntılı baya tatlıyı bile 4 sene sonunda daha 2 ay önce yemeye başladım damaga yapıştırarak :) dişlerim fena direk beynime gidiyor şeker tatlı ondan :)
 
Ya ben diabet filan diceksin diye korktum ..
 
Evet,yedim
Bizim burada meşhur bi reçelci var,herşeyden reçel yapıyor.
Patlıcan,bergamot,turunç,karpuz kabuğu,aklınıza ne gelirse..
Reklâm olmasın adını yazmayayım ;)
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri