Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Evde Reçel Yapımı

YarenYaren is verified member.

Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Emektar Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,571
Tepkime puanı
8,111
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Zamanı geldi: Bütün püf noktalarıyla evde reçel nasıl yapılır?


Evde reçel yapımı püf noktaları:
  • Olmazsa olmaz olarak söyleyebileceğimiz ilk kural; reçelinizin ana malzemesini oluşturan meyvesini, mümkün olduğu kadar taze ve olgun mevsim meyvelerinden tercih etmeniz.
  • Reçelinizi mutlaka tahta kaşıkla karıştırmanız, meyvelere zarar vermemesi açısından en doğru yöntem.
  • Reçelinizin şekerlenmesini önlemek için yapım aşamasında mutlaka limon kullanmalısınız.
  • Reçeli çok fazla kaynatmak meyvelerin deforme olmasına yol açacağından tadını bozarak, meyvelerin kendine has kokusunun yok olmasına neden olur.
  • Reçeliniz kaynarken üzerinde oluşan köpüklenmeyi sürekli temizlemeniz, en ideal kıvamı yakalayabilmeniz açısından olmazsa olmaz bir gereklilik.
  • Reçel için ideal kaynama noktasını anlayabilmek adına, bir kaşık alarak çay tabağına dökülür eğer reçel etrafa yayılmıyorsa kıvamını tutturduğumuza işaret eder.
  • Reçel, asla soğumadan kavanozlara koyulmamalıdır. Sıcak reçel kavanoza koyulursa terleme yaparak reçelin bozulmasına neden olur.
Örnek bi reçel yapalım:)

Portakal Reçeli
Malzemeler:
  • 6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • yarım limon suyu
Yapılışı:
  1. Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.
  2. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  3. Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın.
  4. Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.
  5. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.
  6. Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde saklayın.












 
Neden diye sormaya korkuyorum ...
Aplaaa :haha: sen de beni korkutuyosun he :) dişlerimden dolayı sıkıntılı baya tatlıyı bile 4 sene sonunda daha 2 ay önce yemeye başladım damaga yapıştırarak :) dişlerim fena direk beynime gidiyor şeker tatlı ondan :)
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri