- Katılım
- 4 May 2020
- Mesajlar
- 2,571
- Tepkime puanı
- 8,111
- Puanları
- 113
- Burç
- Yay
- Memleket
- Antalya
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Evde reçel yapımı püf noktaları:
- Olmazsa olmaz olarak söyleyebileceğimiz ilk kural; reçelinizin ana malzemesini oluşturan meyvesini, mümkün olduğu kadar taze ve olgun mevsim meyvelerinden tercih etmeniz.
- Reçelinizi mutlaka tahta kaşıkla karıştırmanız, meyvelere zarar vermemesi açısından en doğru yöntem.
- Reçelinizin şekerlenmesini önlemek için yapım aşamasında mutlaka limon kullanmalısınız.
- Reçeli çok fazla kaynatmak meyvelerin deforme olmasına yol açacağından tadını bozarak, meyvelerin kendine has kokusunun yok olmasına neden olur.
- Reçeliniz kaynarken üzerinde oluşan köpüklenmeyi sürekli temizlemeniz, en ideal kıvamı yakalayabilmeniz açısından olmazsa olmaz bir gereklilik.
- Reçel için ideal kaynama noktasını anlayabilmek adına, bir kaşık alarak çay tabağına dökülür eğer reçel etrafa yayılmıyorsa kıvamını tutturduğumuza işaret eder.
- Reçel, asla soğumadan kavanozlara koyulmamalıdır. Sıcak reçel kavanoza koyulursa terleme yaparak reçelin bozulmasına neden olur.
Portakal Reçeli
Malzemeler:
- 6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- yarım limon suyu
- Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Tencerede şeker, 2 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın.
- Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.
- Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.
- Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde saklayın.