Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi
~ FORUM KALEMİ ~
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Biftekten bahsetmiyoruz değil mı?
Bu pahalılıkta biftek kim ben kim
Ben eti sebzeli severim ,soğanlar hafif karamelize ,biber pişmiş ve domates biraz diri ve mutlaka kabuğu soyulmuş ,piştikten sonra biraz tereyağıyla bağladık mı tamamdır ;hiç fena olmaz.
Peygamber efendiniz eti az pişirinde yiyin demiş.. ama ben içi pembe olunca resmen kusuyorum yiyemem.. et için için pişmeli.. zeytin yağı ve kekik terbiyesi yumuşatır..
Etin ustası burada...
Önce kasaba gidip kuzunun sırt tarafından alacaksın neredeyse yağsız...
Az bir kuyruk yağı yanına ilave et...
Eti döv ağzını burnunu kır dinlenmeye bırak.
Sonra düdüklüde güzel bir haşla. Sonra kuruk yağını dök tavaya bas eti yanına bir kaç acı biber, ver içine kekik pul biber karabiber falan bas tuzunu bolca..
Lokum lokum.
Ağzınızda erimezsse beni bulun