Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Elde açma ıspanaklı börek (Cahide Sultan)

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,289
Çözümler
1
Tepkime puanı
37,966
Puanları
113
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabah-ı şeriflerimiz hayrolsun.
Börekte en zoruma giden kısım içini hazırlamak. Ispanağı yıka doğra epey iş.
İç ve hamur hazırsa 20 dk da börek de hazır olur. Çünkü hamuru çok kolay açılıyor.
.
.
ELDE AÇMA ISPANAKLI BÖREK
Malzemeler

1 su bardağı süt
1, 5 su bardağı su
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
4-5 su bardağı kadar un (Bardaklar tepeli olacak)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
?
İç malzemesi

750 gr. ıspanak
1 su bardağı sert beyaz peynir. varsa biraz çökelek veya lor
1 küçük kuru soğan
yarım demet maydanoz
Karabiber, arzuya göre pulbiber
Yufkalara sürmek için: Zeytinyağı
?
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeleri karıştırma kabına koyup karıştırın.
Unu bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğurun. Hamur yumuşak olmalı yoksa açarken zorlanırsınız.
Hamuru 7-8 bezeye ayırıp 10 dk. dinlendirin
Hamur dinlenirken içini hazırlayın. İç malzemesi için: ıspanağı yıkayıp suyunu bir örtünün arasında veya salata kurutucuyla giderin. ince ince doğrayın. Maydanozuu doğrayın. Peyniri rendeleyin. Baharatını da atıp karıştırın. (yağ yok)
Her bir bezeyi unlayarak oklavayla açabildiğiniz kadar açın.
Yufkanın üzerini 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın.
İç malzemesinden her tarafına eşit miktarda serpin. Uygun yağlanmış bir tepsiye yerleştirin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Böreklerin üzerine 1 yumurta ve zeytinyağı karışımı veya sadece yağ sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
15 dk da 160 derecede pişirin ki içi hamur kalmasın.
Afiyet şifa olsun.
.
Yedek hesabım @cahide_sultan2



FB_IMG_1599296680509.md.jpg

FB_IMG_15992966825060dda8e581939a7c1.md.jpg

FB_IMG_1599296684960.md.jpg

FB_IMG_1599296687263.md.jpg
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,664
Tepkime puanı
16,109
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Olsada yesek
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar