Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İslam Elalem ne der korkusu yaşıyoruz. (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
AsyAAsyA is verified member.
Elalem ne der korkusu yaşıyoruz.

Bunu almazsam elalem ne der?
Bunu giymezsem elalem ne der?

Bu elalem hep kötü şeylerde mi konuşuyor? Elalem namaz kılmadığın için bir şey demiyor mu? Elalem örtünmediğin için bir şey demiyor mu? Elalem faizli kredi çekerken neredeydi? İçki içtiğinde elalemin sesi soluğu neden kesildi...

Doğrusu şu ki, yanlış elalemin içinde yer alıyorsun. Kötülüklerini kınayan bir elalem yok. Varsa yoksa seni israfa, gösterişe, riyaya günaha, faize çağıran bir elalemin var.

Kurduğun elalem dünyasını yıkmalısın! Yeni bir elalem içine girmelisin. Bu yeni elalem, farzı terk ettiğin için değil, sünneti terk ettiğin için seni kınayacaktır. İşte o zaman elalem faydalı elalem olur.

Elalem ne der diye korktuğumuz kadar el-alim ne der diye korkuyor muyuz?

Murat Padak

FB_IMG_1666032038769.md.jpg

Küçük bir şerh düşme ihtiyacı içindeyim. :)
Kınamak, kişiyi olumlu bir sonuca ulaştırabilecek bir eylem değildir; çünkü büyüklenme ve aşağılama içerir, üstelik tek taraflı bir durumdur. Yani karşıdakinin bundan haberi bile olmaz. Bir insanı, varsa kusuru güzel bir şekilde uyarmak makbuldür. Bu durumda da "elalem" değil arkadaş olursunuz. Elalem denilen sosyal kabusun iyi ya da kötü yorumlarına göre hayata şekil vermeye çalışan insanlar birey olmayı başaramamış kimselerdir. Kendimizi birine ispatlamamız gerekiyorsa o kişi yine kendimiziz. Sonuç olarak evet, insanların değil Allah'ın ne diyeceği önemlidir. :)

Hamdolsun bu konuda hiç bir zaman kendimi bozmadım çok şükür ne sanal ne reel ne girdigim ortamlar kinandim dışlandım tebrik edildim ama hiç biri umrumda dahi olmadı..

Çok umursamam da bazı insanların gerçekten kötü olduğunu düşünüyorum.
Çoğu zaman kasıtlı olarak sizin modunuzu düşürüyorlar.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri