Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Elalem [ EL ALEM ] (1 Görüntüleyen)

Charismax

Ne demek Hiç mi yok ?
FK Üyesi
Puan 113
Çözümler 0
Web sitesi
forummeskeni.com
Charismax
tarikat olduğu düşünüle bilir
baba dinlenmez anne dinlenmez ama çocuk olurmu anne ya elalem ne der ?

bunun en çok sık rastlanma durumu 48 yaş üstü annelerimizde genelde vardır.. kızları için kızım elalem ne der yapma.

bu elalem aslen çevre demektir
tanıdıklarının içinde gözünle devamlı görüpte tanımadıklarınıda kapsar.

Elalem tarikat olabilir Neüdüğü belirsizdir. ama varlardır.
misal uzaylılar var diyenler
Elalemide kabul etmek zorundalardır.

El Alem...
Onlar bunlar şunlar...
Keyfe keder, dikkate deymez...

Hiç takmadıgım kesim ..

Aslında kelime büyülü;el diyor yani yabancı,alem diyor yani kendi dışımızdaki dünya..
Bize yabancı dünyayı niye bu kadar ciddiye alıyoruz,bilinmez.

Kimse kabul etmese de bizlerde başkalarına göre elalemiz.
Hepimiz zamanında bi çok kişinin yaptıklarına laf etmişizdir ki bunu kimse inkar edemez ama kimse kendinde bunu yaptığını kabul etmez ve görmez ama ben görüyorum ve belli bi yaşanmışlıklardan ve olgunluktan sonra akıllanıyorsun. Akıllanmayanları da mevcuttur ve en beterleri onlardır. Yapıp yapıp yapmadım der ve bir de elalemi kötüler..
Benim takmadığım ve umursamadığım kişilerdir.
Ben birşey yaptığımda hiç unutmuyorum Babamın bana dediği laf şuydu;
"Kızım nasıl mutlu oluyorsan öyle yap sakın o, bu, şu ne der diye düşünüp elalemi takma sen herkesten daha değerlisin."
İşte ben o günden sonra bi adım daha olgunlaştım..
Elalem dediğin kişiler HİÇ KİMSE.

Elalem ne der diye düşünmeyi birakali uzun zaman oldu

Elalem ne der, arkadaşlarım beni burda görse ne der, firavun kılıklı akrabalarım beni burda ne der ben bu işleri geçtim aştım artık diyenlerin hala onları dikkate aldığı bir tarikatta var onlarda takıyorlar ama aynaya bakmaya korkarlar.
Evet insan kendisi için, ailesi için yaşar ama bulunduğu ortama da mecburi olarak ayak uydurmak istemese bile uydurulmuş bir düzende bulur kendisini.
Bunun ile ilgili çok konuşulur çok tartışılır ve hep denir, bu hayata bir defa geldim onlar mı benim hayatıma karışacak vs.vs.
Neyse yaaaaaaaa amaaaaaaann, elalem ne derse desin imzamdaki sözüm gibi; havanız değil havanız güzel olsun :gls:

hepimiz bu sisteme isyan edip bu sistemin içimde olan kişileriz .. sistem öyle yada böyle işliyor.. nokta.com

Elalem ne der diye bir çok şeyi sineye cekmedik ki,elalemi düşünmekten insan kendini düşünemiyor ,sanki kendimiz için değil de onlar için yaşıyoruz bu hayatı

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri