Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum Duygularını nasıl yönetiyorsun

@sükutu-ezbersükutu-ezber is verified member. ezber bu kişiden kişiye değişir.
İradesi güçlü olanları duygularında dahil tüm hayatlarına düşünceleri ile hükmeder.
Duygularını yönetemezsen onların esiri olursun
Bu yüzden iradesi güçlü insanda hayata düşünceler yön verir. Düşüncelerimiz olmasa duygular ne işe yarar ki …

Mantık bir süzgeçtir , duygulardan ziyade düşünceler ancak bu süzgeçten geçirilebilir. Duygular biraz daha spesifiktir , mantık süzgecinden ziyade Akıl süzgecinden geçer.

Mantık sonıç endekslidir , düşünceleri bundan bağımsız düşünmek yoğurmak ve geliştirmek gerek

Bir akşam Volkan bey ve karısı hafta sonu için plan yapıyordu. Volkan bey eşine cumartesi sabahı arkadaşı Can ile alkol bırakma tedavi toplantısına gitmeyi planladığını söyledi. Bunları konuşurken eşinin yüzünde sıkıntılı bir ifade belirdi. Volkan bey "onunla ve çocuklarla zaman geçirmediğim için mutsuz ve benim tedavi programımının da önemli olduğunu görmemesi haksızlık. Eğer beni de çocuklar kadar umursasaydı gittiğim için mutlu olurdu. Beni umursamıyor." Diye düşündüğünde yoğun öfke hissetti. Çok geçmeden eşine patladı "Eğer ayık olmam senin umrunda değilse benimde değil" masaya yumruk atıp evden dışarı çıktı.

Arabada hızla giderken "hiçbir zaman tedavi grubunun benim için ne kadar önemli olduğunu anlayamadı. Benim için içmemenin ne kadar zor olduğunu bilmiyor" diye söylenirken her zaman uğradığı barın önüne gelince arabayı durdurup soluklanmak için başını direksiyona yasladı. Ve terapistin ona uygulamasını istediği şablonu yapmaya çalıştı. Önce ne hissettiğini tanımladı. "Öfke." Öfkelendiren düşünceleri sıralayıp en etkin cümleyi buldu. "Beni umursamıyor. Ve öfkeli olmaya dayanamıyorum içersem rahatlayacağım." Bu düşünce daha sonra pişman olacağını bildiği halde onu içmeye ittiğini fark etti. Sırada daire içine aldığı düşünce "beni umursamıyor" kanıt aradı. Kanıt olarak "eşinin yüz ifadesi" cumartesi tedavi grubuna gitme kararına sinirlemek olarak yorumladığını fark etti. Bu ifadeden karısının kendisini ve programı umursamadığı anlamını çıkardığını fark etti.

Sevgili @sükutu-ezbersükutu-ezber is verified member. okuduğum kitaptan bir kesit acemice. Kitap önce bir olayı yaşatıyor sonra adım adım bunların aşamalarını anlatıyor. Bir tablo üzerinden gidiyor. Önce durumları ele alıyor. Ardından ruh hallerini yani duyguları irdeliyor. Neler duygulardır neler düşüncelerdir diye. Duyguları tanimlattiktan sonra otomatik gelen düşünce ve en etkin düşünceyi bulduruyor. O düşünce üzerinden kanıtları sorgulatiyor. Bu aşamada ise gerçekler ve yorumlar hakkında bir beyin fırtınasına sokuyor. Bende bu aşamadayım işte.

@Erva çok güzel bir konuya değinmiş yazar tam tadında bıraktın 🙃

O an kendi kendine kuruntu yapmak yerine eşine sorsaydı mı acaba? Kararlarını ve onun için çok önemli bir şeyi anlatırken eşinin beklediği gibi yüz ifadesinin olmaması kararında aniden değişikliğe yol açmasına sebep görebiliyor.
Orada nedenini sorup bu benim için çok önemli her şeyden çok kendim için yapıyorum zararlı olan şeyi deyip dışarı çıksaydı daha iyi olurdu kendisi için.

İşte bizler için önemli olan herhangi bir şey Karşımızdaki için çok önemli olmaya biliyor.
İnsan iyi yönde her ne karar alırsa alsın devam etmeli hepimiz için geçerli bir şey bu,,,,

Teşekkürler güzel bir noktadan Alıntı yaptın,, 🌹🙃

Kitabın ismini rica edebilir miyim okurum belki inşallah,,, 🙃

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri