Ekli dosyayı görüntüle 11175
Yine bir tarifle birlikteyiz
Su böreğini sevmeyen yoktur Galiba
4 yumurta
Bir tatlı kasığı tuz
Yarim çay bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
Un
Yukardaki malzemelerle bir hamur yapıyoruz biraz sert bir hamur olacaktır
Islak bir bezi hazırladığımız hamurun üstüne örtüp dinlendiriyoruz
Yarım saat kırk dakika sonra hamuru açma tahtasının üzerine alıp 9 esit parçaya bölüp böreklik yufkaları açıyoruz
İç harcı için peynir maydanoz kullanıyoruz isteyenler tel kaşarda koyabilir sadece tel kaşarla da yapabilir
Büyük bir tencerede suyu kaynatıp içerisine bol tuz atıyoruz
Diğer taraftan geniş bir kaba soğuk su dolduruyoruz
Yufkaları önce kaynayan suya atıyoruz yaklaşık 15 saniye kadar haşlayıp bir kevgirin ters yüzünü kullanıp çıkartıyoruz ve soguk suya atıyoruz soguk sudan elimizi nazikçe kullanıp suyunu suzdurup yagladiginiz tavaya (biz de su böreği tavası vardır) yada tepsiye yayıyoruz
Ikinci yufkayida aynı işlemden geçiriyoruz yufkanın üstüne küçük küçük tereyağı parçaları koyuyoruz
3.yufkanin üstüne hazırladığımız peynirli harcın yarısını koyuyoruz
6.kattan sonra geri kalan peynirli harcı yerleştiriyoruz
Her iki katta bir tereyağı parçası koymayı unutmayın
Sonra tavada çevire çevire pişiriyoruz alt üst edip diğer tarafida pişiriyoruz
Fırında 180 derecede pisirebilirsiniz
Afiyet olsun
