Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Dolunay'ın Mutfağı

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,713
Tepkime puanı
16,276
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
yok bizde böyle tatlılar yapılmazdı,dışarda da yememişimdir ama eline sağlık,fırınım olsaydı denerdim yapmayı.sen yine de tariflere devam et,çok iyi sayfa olacak eminim.
Elimden geleni yapicam :)
 

Dil-figar

FK Editör
FK Yarışmacı
🍀🐞
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
3,148
Tepkime puanı
14,464
Puanları
113
Burç
Aslan
Memleket
Trabzon
Cinsiyet
Medeni Hal
AodL3W
Takım
CNBHo3
Merakla bekledigim chefin tarifleri nihayet başladı :)
hayırli olsun,acemiler ve calisan bayanlar icinde kolay basit tariflerinizden atarsaniz cok sevinirim. takipteyim kolayliklar diliyorum. ÇY1
 

SiyahSancaktaR

FK Üyesi
Ceddi Osmanlı
Katılım
7 Kas 2020
Mesajlar
10,553
Çözümler
1
Tepkime puanı
13,914
Puanları
113
Yaş
40
Konum
Istanbul
Burç
Yengeç
Cinsiyet
Medeni Hal
JkcUDD
Hasedim baki ona ne şüphe :D

Sayın @Dolunay bu çok yetenek degilki gözü kapalı yapilacak tatlı çok basit :D
Elllerine sağlık derken gözüm üstünde bilesin :D
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,713
Tepkime puanı
16,276
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Ekli dosyayı görüntüle 11175

Yine bir tarifle birlikteyiz :)
Su böreğini sevmeyen yoktur Galiba:)
4 yumurta
Bir tatlı kasığı tuz
Yarim çay bardağı su
2 yemek kaşığı sirke
Un
Yukardaki malzemelerle bir hamur yapıyoruz biraz sert bir hamur olacaktır
Islak bir bezi hazırladığımız hamurun üstüne örtüp dinlendiriyoruz
Yarım saat kırk dakika sonra hamuru açma tahtasının üzerine alıp 9 esit parçaya bölüp böreklik yufkaları açıyoruz
İç harcı için peynir maydanoz kullanıyoruz isteyenler tel kaşarda koyabilir sadece tel kaşarla da yapabilir
Büyük bir tencerede suyu kaynatıp içerisine bol tuz atıyoruz
Diğer taraftan geniş bir kaba soğuk su dolduruyoruz
Yufkaları önce kaynayan suya atıyoruz yaklaşık 15 saniye kadar haşlayıp bir kevgirin ters yüzünü kullanıp çıkartıyoruz ve soguk suya atıyoruz soguk sudan elimizi nazikçe kullanıp suyunu suzdurup yagladiginiz tavaya (biz de su böreği tavası vardır) yada tepsiye yayıyoruz
Ikinci yufkayida aynı işlemden geçiriyoruz yufkanın üstüne küçük küçük tereyağı parçaları koyuyoruz
3.yufkanin üstüne hazırladığımız peynirli harcın yarısını koyuyoruz
6.kattan sonra geri kalan peynirli harcı yerleştiriyoruz
Her iki katta bir tereyağı parçası koymayı unutmayın
Sonra tavada çevire çevire pişiriyoruz alt üst edip diğer tarafida pişiriyoruz
Fırında 180 derecede pisirebilirsiniz
Afiyet olsun:)
 

Dil-figar

FK Editör
FK Yarışmacı
🍀🐞
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
3,148
Tepkime puanı
14,464
Puanları
113
Burç
Aslan
Memleket
Trabzon
Cinsiyet
Medeni Hal
AodL3W
Takım
CNBHo3
Eline emeğine sağlik :) sirkeyi ilk duydum baklava citir olsun diye konuluyor biliyorum,burda da cıtırlık icin mi koydunuz?.
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,713
Tepkime puanı
16,276
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Bu tarifle kıymalı su böreği de yapabiliriz ben kıymalı da yapıyorum bir tavayı gömüyor evdekiler buz gibi ayran eşliğinde :)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar