Diksiyon (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Bliss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Düşler Sokağı / Bliss
  • -
    Etiketler Etiketler
    diksiyon
İyi bir konuşma için

-Sesin işitilebilir olması
-Anlatımın canlı olması
-Ses yüksekliğinin ayarlanması
-Seslerin doğru boğumlanması
-Kelimelerin doğru telaffuz edilmesi
- Konuşmanın akıcı olması gerekir

Biraz Acıyacak ama: Dilini Çiğne

Tuhaf geldi değil mi?
Dur, hemen korkma! Dilinin tembel olduğunu biliyor muydun? Sen onu sadece senin yönetiminle hareket ediyor sanıyorsun. Öyle değil… Her sabah dilini biraz acıyana kadar çiğnemeni tavsiye etsek? Bırak acısın, işe yarayacak!

Balon da Yapabilirsin: Sakız Çiğne

Sakız çiğnemeyi sever misin bilmeyiz ama bilmeni istediğimiz şu ki düzenli olarak çiğnemek ağız ve çene kasların için bulunmaz bir nimet. Düşün ki spikerler, radyo programcıları dahi yayına çıkmadan yarımşar saat kadar önce sakız çiğniyorlar.

Sözleri diksiyona uygun söylemektense sözleri etkili kullanmak daha mantıklı kitle düzgün konuşmana bakmaz genelde ne dediğine bakar

@Qasem, kesinlikle öyle birebir denendi ben tarafından güvenilirsiniz yani ? ilgi çekici sözcükler her zaman işe yarar nabza şerbet vermek de diyebiliriz

Gündelik konuşma dilimize biraz renk katmak, sürekli aynı ifadeleri kullanmaktan kaçınmaya çalışmaya ne dersiniz?

• Güzel yerine "Havalı"
  • "Aynen" yerine "Katılıyorum"
  • "Sevmek" yerine "Bağlanmak"
  • "Vallahi" yerine "Elbette"
  • "Büyük" yerine "Devasa"

"Çok pardon" yerine "bakar mısınız, özür dilerim, affedersiniz vb." ifadeler daha hoş, daha kibar ve daha bizden değil mi? Dilimizi doğru kullanmak ve ona sahip çıkmak bizim asli görevimiz. Çünkü başka "Türkçe" yok!

AYNEN
ATIYORUM
ANLADIN MI?
ANLATABİLDİM Mİ?
TAMAM MI?
ASALAK SÖZCÜKLERDİR.
Konuşurken sürekli bu sözcükleri tekrar etmek karşınızdaki insanı yorar.

Bankada calisirken diksiyonum o kadar yara aldı ki her kesim lehçe ve şive muhatap olunca zaman sonra taklit olarak yapışıyor üstüme ister istemez..

AYNEN
ATIYORUM
ANLADIN MI?
ANLATABİLDİM Mİ?
TAMAM MI?
ASALAK SÖZCÜKLERDİR.
Konuşurken sürekli bu sözcükleri tekrar etmek karşınızdaki insanı yorar.
Bilakis “Anlatabildim mi?”başlı başına rahatsızlık veren emir kipi. “Tamam mı?”kipi de keza öyle.

Diksiyonu da kuralına uygun uygulanması ve yaşamınıza senkronize etmeniz evla olduğu gibi, içerisinde imla hatası bulunmayan ve mimik hareketleriniz eşliğinde aksettirmeniz de bir o kadar mühimdir.
@Dil-figar Harika bir konu takipteyim.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri