Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karşınızda ki kişiyle konuşurken "bayan, teyze, amca, dayı" gibi ifadeler incitici olabilir.

Bu şekilde hitap etmek samimiyetin göstergesi değildir.

Herkes hanımefendi ve beyefendi hitabını hak eder.

@Dil-figar, ben genelde abim, ablam yada bacım kavramlarını değer verme anlamında kullanırım. Maalesef beyni kıt insanlar bunu farklı algılıyorlar...
Bu yüzden elimden geldiğince azaltmaya isimleri ile hitap etmeye çabalıyorum.
İnsanlara onlara değer verdiğini his ettirmeninde birgün kötüye yorulacağı hiç aklıma gelmezdi.
Cehalet çok kötü bişey.
O yüzden hanfendi, beyefendi yada ismi ile hitap etmek gerçekten önemli.

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Bulunduğum şubede çalıştığım zamanlarda muhite özel beyfendi hanımefendi cümleleri müşterilere samimiyetsiz geliyordu. Dayım ablam teyzem kardeşim benim ve muhterem :) bunlar çok sıcak karşılanıyor hoşlarına gidiyor laf olsun diyede söylemiyordum..
Şahsım adına en samimi gelen hitaplardir ..

Diksiyon eğitimi aldım,istediğim zaman çok düzgün konuşabiliyorum ,eh az çok okur yazarım da benim bu konudaki en büyük sıkıntım ,değil,kelimesi,kendisiyle sorunum var :)
Yav neden diğer yumuşak g 'ler gibi okunmuyor da 'diil' olarak okunuyor ki,kim karar verdi buna :)

Hep zannederiz ya Türkçe yazıldığı gibi okunuyor,diil arkadaşlar :glc:

Tekerleme çalışmaları belki de diksiyon için en önemlilerinden.

Titiz, temiz, tendürüst dadım; tadını tattığı tere demetini dide dide dağıttı da hiddetinden hem dut dalında takılı duran dırıltı düdüğünü öttürdü, hem de didine didine dedim dedi, dedim dedi dedi durdu.

Sözü çok uzatmayın

Gereğinden uzun konuşmalar hem inandırıcılığınızı kaybetmenize hem de dinleyicilerin dikkatinin ve ilgisinin azalmasına neden olur. Bu nedenle lafınızı uzatmamaya ve dinleyicinin ilgisini üzerinizde tutmaya dikkat edin.

Ekli dosyayı görüntüle 11539

Bu kelimelerden vazgeçmeyin Merhaba, Günaydın, Hoşça kal, Kolay gelsin, Nasılsın? Neler yapıyorsun? Hanımefendi, Beyefendi, Özür dilerim, Teşekkür ederim, Sağ olun, Lütfen.

Bu kelimelerden vazgeçmeyin
Merhaba, Günaydın, Hoşça kal, Kolay gelsin, Nasılsın? Neler yapıyorsun? Hanımefendi, Beyefendi, Özür dilerim, Teşekkür ederim, Sağ olun, Lütfen.

Gündelik konuşma dilimize biraz renk katmak, sürekli aynı ifadeleri kullanmaktan kaçınmaya çalışmaya ne dersiniz?
- Güzel yerine "Havalı"
-"Aynen" yerine "Katılıyorum"
-"Sevmek" yerine "Bağlanmak"
-"Vallahi" yerine "Elbette"
-"Büyük" yerine "Devasa"

Konuşurken ikide bir "atıyorum" yerine "mesela, örneğin, sözgelimi, sözgelişi..." gibi sözleri kullansak sanırım daha düzgün ve anlamlı konuşmuş olacağız.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri