Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mekke’yi Sarsan Ses, şöyle bir solukta okunuveren, okurken yüreğe dokunuveren, üstelik asırlar öncesine ta asr-ı saadete götürüveren güzel bir siyer kitabı. Savaş vb. konuların bazıları çok teferruatlı anlatıldığı için, lise seviyesi ve üstü yaş grubu için uygundur diyebilirim. Tavsiyedir.
Çocuklar niye kitap okumuyor, neden okumaktan bu kadar nefret ediyorlar vs. diyoruz ya hani zaman zaman; işte bu kitapta bu sorulara hayatından içinden örneklerle/hikâyelerle cevaplar verilmiş. Eyvah Kitap’ı her eğitimci ve anne-baba mutlaka okumalı. Belki o zaman çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak isterken, nerelerde yanlış yaptığımızı az da olsa fark ederiz.
Mustafa Özçelik’in kaleme aldığı “Şehitler Tepesi”ni çocuk kitapları seven her yetişkine ve tüm çocuklara ısrarla tavsiye ediyorum. Hasan adındaki bir çocuk hem şehir hayatıyla köy hayatını mukayese ediyor hem de dedesi ve köydeki diğer insanlar vesilesiyle bilmediği pek çok şeyi öğrenmenin tadına varıyor. Kitapta Kur’an-ı Kerim sevgisinden vatan sevgisine; namaz ibadetinin öneminden yaratılan her canlıyı sevmeye kadar pek çok değer işlenmiş. (10+ yaş bence rahatlıkla okuyabilir.) Okuyun, okutturun derim.
Derslerin son 10 dakikasında “Evet gençler eğer sessiz durursanız size bir öykü okuyacağım” demelik bizden öykülerden oluşan güzel bir kitap. Gösteriş, kibir, ana babaya itaatsizlik, hayvanlara merhametsizlik vb. pek çok çirkin hasletin yerini bırakması gereken hasletler öyle güzel, öyle dokunaklı öykülerle anlatılmış ki... Bazı sayfaları okurken babaannemi, dedemi dinliyormuşum hissine kapıldığım doğrudur.
İyi ki yol gösteren, yol açan yaşlılarımız var, iyi ki kitaplar var.
(6.sınıftan itibaren öğrencilerimizin hepsi okuyabilir diye düşünüyorum.)