Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhum M. Es’ad COŞAN’ın Gülçocuk isimli dergide çocuklar için kaleme aldığı yazılardan oluşan bir kitap Çocuklarla Başbaşa. Cümleler yalın, anlamlı ve güzel. Sözler de bir o kadar samimi ve etkileyici. Okuyun, okutturun derim.
Okul öncesi yaştaki çocukların sıklıkla sorduğu sorulardan biridir: “Allah’ı neden göremiyorum?” Merve Gülcemal bu soruya çok çok güzel ikna edici cevaplar vermiş. Ben kitabın diline de verilen cevaplara da çizimlere de bayıldım! Özellikle okul öncesi grupla çalışan eğitimcilere ve bu yaşlarda çocukları olan tüm ebeveynlere şiddetli tavsiyemdir bu kitap. Yazar, kitabın sonunda bu kitabı hangi çocuklara ne zaman okumakla gerektiğiyle ilgili kısa bir de açıklama metni yazmış, onu da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum.
Yine okul öncesi yaş grubundaki çocuklar için bir kitap tavsiyesiyle geldim.
Bu kitap küçük çocuklara namaz kılmayı heveslendirmek ve namazın önemini kavratmak için yazılmış; az metinli, bol resimli bir kitap. “Namaz” konulu çocuk kitabı arayanlara tavsiyedir.
Siyer derslerini anlatırken farklı bir metot kullanmaya karar verdim. Hz. Peygamberi (s.a.v.) kronolojik hayat hikayesiyle değil de karakteristik özelliklerini tek tek ve uzun uzun konuşarak derslerimizi işleyeceğiz inşallah. Bu kitapta O’na (s.a.v.) dair her konuda bilgiler mevcut. Biz önce adab-ı muaşeret konularından konuşmaya başladık. O (s.a.v.) nasıl yemek yerdi, nasıl bir şey içerdi, nasıl selam verir, nasıl gülerdi... Bunları konuştuktan sonra da O’nun (s.a.v.) mütevazi oluşu, güvenilir oluşu gibi konularla devam edeceğiz inşallah. Size de acizane, bir siyer dersi içeriği ve kitabı önerisi olsun, dedim.
Çok çok istifade ettim bu kitaptan. Mahremiyet konusuna dair pek çok soruya cevap verilmiş, bunun yanı sıra küçük çocuklara mahremiyet eğitimi verilirken dikkat edilmesi gereken hususlar yalın ve güzel bir dille izah edilmiş. Siz de okuyun derim.
“Mahremiyet” her çocuğun çok iyi bilmesi gereken konulardan biri. “Mahremiyet Bilinci” isimli kitapta, bu konu, çocuklara hitap eden güzel bir dille, tüm detaylarıyla ele alınmış. Bence her çocuk okumalı, her çocuğa okunmalı.
Kitapları inceledim içeriği güzel kitaplar bende böyle çocuk kitabı almak istiyordum ama küçük yaştaki çocuklara uygun olanlar çok yok gibi olanları not aldım daha küçük yaştakiler için konuya eklersen sevinirim