Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Son zamanlarda okuduğum en etkileyici çocuk kitabı.
Siyer-i Nebi’yi fantastik bir kurguyla kaleme alan yazar, hayal kapılarını ardına kadar aralamış. Ayşe Sevim’in diğer kitapları gibi bu kitabı da çok çok güzel. Okuyun, okutturun.
Not: Kitapta keşke olmasaymış dediğim tek bir yer var o da Uhud Savaşı’nda şehit edilenlerle ilgili ayrıntılı betimlemelerin verildiği sayfalar... O anların bu kadar detaylı tasvir edilmesi küçük çocuklar için sakıncalı olabilir. Belki yeni baskısında bu kısımlar değiştirilmiştir, bilmiyorum. İlkokul 4 ve ortaokul 5 ve 6.sınıflar çok severek okurlar diye düşünüyorum.
~TAVSİYE KİTAP~
Tahir Olgun’un (Tahirü’l-Mevlevi) bu kitabı çocuklara hitap ederek yazmış olduğu ama aslında herkesin severek okuyacağına inandığım bir siyer kitabı. Hz.Peygamber’in (s.a.s) hayatı özet olarak, duru bir anlatımla verilmiş. Güzel siyer kitabı tavsiyelerime bir yenisini eklemiş oldum böylece. Küçük-büyük istifade edeninin bol olması duasıyla...
~TAVSİYE KİTAP~
Okurken, “Bu kitap keşke her çocuğun kitaplığında olsa” diye içimden geçirdiğim de “mültecilik” konusunu bu kadar güzel işleyen çok az çocuk kitabı okuduğum da doğrudur. Mutlaka okuyun, okutturun. (8+yaş) Tavsiyedir.
~TAVSİYE KİTAP~
Çocuklar niye kitap okumuyor, neden okumaktan bu kadar nefret ediyorlar vs. diyoruz ya hani zaman zaman; işte bu kitapta bu sorulara hayatından içinden örneklerle/hikâyelerle cevaplar verilmiş. Eyvah Kitap’ı her eğitimci ve anne-baba mutlaka okumalı. Belki o zaman çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak isterken, nerelerde yanlış yaptığımızı az da olsa fark ederiz.
Arının çalışkanlığı üzerinden çalışkan olmak gerektiğine vurgu yapan, bunu yaparken de çoook uzaklara götüren harika bir kurgu. Harika bir kitap. Tavsiyedir.
~TAVSİYE KİTAP~
Mustafa Özçelik’in kaleme aldığı “Şehitler Tepesi”ni çocuk kitapları seven her yetişkine ve tüm çocuklara ısrarla tavsiye ediyorum. Hasan adındaki bir çocuk hem şehir hayatıyla köy hayatını mukayese ediyor hem de dedesi ve köydeki diğer insanlar vesilesiyle bilmediği pek çok şeyi öğrenmenin tadına varıyor. Kitapta Kur’an-ı Kerim sevgisinden vatan sevgisine; namaz ibadetinin öneminden yaratılan her canlıyı sevmeye kadar pek çok değer işlenmiş. (10+ yaş bence rahatlıkla okuyabilir.) Okuyun, okutturun derim.
~TAVSİYE KİTAP~
Çok severek okudum bu kitabı da. Hem çocukların hem de yetişkinlerin sevebileceğini düşündüğüm bir kitap. (9+ yaş diyebilirim.) Tavsiyedir.
~TAVSİYE KİTAP~
“Neden çocuk kitapları okumalıyız?” sorusuna çok güzel cevapların verildiği mini bir kitap. Yazar bu konuda kaleme aldığı bir makaleyi bu formatta bir kitaba dönüştürerek biz okuyucularıyla buluşturmuş. Kendi adıma söyleyeyim istifade ettim. Özellikle çocuk edebiyatına ilgi duyanlara tavsiyedir.