Bir yetişkin kız çocuğu yetiştiren birey olarak eğitimi için tüm desteği ve gayreti vermekteyim şayet eğitimli bir çalişma hayatı olacağını bilmeseydim bu gayretimi yine de gösterirmiydim …zannetmiyorum.
Ya da şöyle izah edeyim islam dini kadını o kadar yüce muhafazalı tutmak istemiştir ki tesettürlü olması dışında çalişma ortamında erkekle bayan karışık çalişmasına müsamaha göstermemiştir. Bu belli başlı kesimlerde ”yobazlık” yaftası yesede harika bir koruma kanunudur.
Yaratılış olarak albenili ve gayrı ihtiyari zarif olan bir hanımın ne kadar kendine çeki düzen verse dahi karşısındakinin halis niyette mi değil mi algılaması zaman alacaktır ve zaman aşımına uğrayan halis olmayan art niyet hanım kardeşimize sıkıntı olarak geri dönecektir.
Bu genele atfedilen durum olmamakla beraber kişiye de atfedilmiş durum değildir fakat çokça örnek gösterilebilir 3. Sayfalar bu tür durumlarda Ser başlık atmişlikları vardır.
Hasılı kadın çalişma ortamını itinalı bir şekilde seçip,ırzına sahip çıkabileceğine kanaat getirdiği meslek grupları seçmelidir.
Rabbim çalişma zorundalıgı olan hanım kardeşlerime halis niyetli Allah korkusu olan işverenler nasip eylesin.