Son dakika Bakan Koca'dan okullarda PCR testi açıklaması (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye'den Haberler

Bakan Koca'dan okullarda PCR testi açıklaması​

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarda yapılacak PCR testleri öncesinde velilerin onayının alınacağını söyledi. Bakan Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" açıklamasını yaptı.

Ekli dosyayı görüntüle 11186

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında bazı okullarda PCR testi taraması yapılacağını açıklamıştı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bilgi veren Bakan Koca, söz konusu testlerin yapılmadan önce velilerden onay alınacağını söyledi. Koca, "Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak" dedi.

Kaynak : ntv.com.tr

Nette rastlıyorum veliler kıyameti kopartıyor fakat bence mahsuru yok yapılabilir.
Devlet çocuğunun ayağına kadar gelip sadece bir kaç saniyelik test yapacak neresi sorun anlayamıyorum.

Insanlar tuhaflaştı. Her şeye itiraz ediyorlar muhalif cümleler kuruyorlar sonra egitimin devam etmesini istiyorlar.
Peki eğitim nasıl devam edecek onuda söylesinler.
Aşı olmaz, pcr testi olmaz, okul tatil olsun uzaktan eğitim devam etsin olmaz. Ne olur acaba çok merak ediyorum.

Testsiz, PCR siz aşısız devam etsinler.
Maske hijyen mesafe sınırlı sayılı sınıf sistemi ile devam etsinler.
Test sadece belirti gösteren öğrencilerde ailenin iznine bile gerek kalınmadan alınmalı. Belirti yoksa PCR anlamsız.

Kapanma ol amamalı. Eğitim devam etmeli. Çok basit bir denklem bu @NoktA

Eğitime kalite katılmalı. Pandemi bahanesini arkasın sığınılırsa işimiz var demektir

Testsiz pcr sız aşısızdı, o zamanda hastalık korkusuyla göndermek istemiyorlardı. Okullar kapatılsın diyorlardı ben mi yanlış hatırlıyorum :)
Pandemi başımıza geldi bundan bir süre daha kurtulacak gibi görünmüyoruz. Böyle yaşamaya da alışılmalı :)

@Masaru Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz diye haberlerde çıktı da :) covid bu kadar yaygınken okulları açmanın hata olduğunu söylüyorlardı.

@NoktA, haaa sen o ilk yaygaradan bahsediyorsun. O ani bir refleks ve korkuydu.
Hastalıkla yaşamaya başlayınca refleks te değişti.
O yüzden şimdi bakmak gerek. Şimdiki refleksi başlangıç olarak almak lazım

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri