Gelelim bugün ki kitap tavsiyesine
Bugün sizlere 90'lar çocuklarının yakından tanıdığı bir isimle geldim. Gülten Dayıoğlu benim çocukluğumun en özel yazarlarından biriydi. Dün sahafta gezerken karşılaştım azat kuşu ile ve hemen alıp eve geldim. Bir çırpıda okuyuvermişim anlamadım bile nasıl bitti.
İçinde öyle sıcak öyle gerçek çizimler var ki okurken eminin siz de ilkokul sıralarınızı, sıfınızdaki küçük kitaplığınızı hatırlayacaksınız ben gibi.
Kitap üç kısa öyküden oluşuyor. Azat kuşu kitabın ilk ve kitaba ismini veren öyküsü

Çok hüzünlendiren öyküde var kitapta, umut ettiren de. Dili biraz sert, açık ve oldukça çarpıcı kullanmış yazar. Bu sebeple 10 yaştan küçük çocuklarınız okurken yanında olun, hatta siz okuyun onlar dinlesin derim.

Doğa sevgisini, doğa ve insana on ayrılmaz bütünlüğünü, üretkenliğin güzelliğini nakış nakış işlemiş öykülerde yazar.

Okuyun, okutun sevgili herkes, çocuklar her şeyi anlayabiliyor, her şeyi konuşabiliriz onlarla, yeter ki doğru zamanı ve doğru üslubu i seçelim.
Yiğencanlarıma Masallar biriktirdiğim gibi kitaplar da biriktiriyorum kitabı ve içeriğini çok beğendim

kitap tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkürler Elif hocam