Puan
113
Çözümler
1
- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 16,702
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 46,067
- Puan
- 113
Sağlığınız için parlak renkli besinler tüketin. Parlak renkli besinler, antioksidanlar bakımından yüksektir ve antioksidanlar, vücudumuzdaki hücrelere zarar veren serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca diyabet, kanser ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesini destekler.
Antioksidan etkisiyle bilinen ve renk gruplarına göre beslenmenize dahil edebileceğiniz meyve ve sebzeler:
? BEYAZ: Muz, Mantar
? SARI: Ananas, Mango
? TURUNCU: Portakal, Papaya
? KIRMIZI: Elma, Çilek, Domates, Karpuz
? YEŞİL: Avokado, Salatalık, Marul, Kereviz
? MAVİ/MOR: Böğürtlen, Patlıcan, Kuru Erik
‼ Yukarıdaki liste dört mevsim için değerlendirilmelidir. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye özen gösterin.

Antioksidan etkisiyle bilinen ve renk gruplarına göre beslenmenize dahil edebileceğiniz meyve ve sebzeler:
? BEYAZ: Muz, Mantar
? SARI: Ananas, Mango
? TURUNCU: Portakal, Papaya
? KIRMIZI: Elma, Çilek, Domates, Karpuz
? YEŞİL: Avokado, Salatalık, Marul, Kereviz
? MAVİ/MOR: Böğürtlen, Patlıcan, Kuru Erik
‼ Yukarıdaki liste dört mevsim için değerlendirilmelidir. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye özen gösterin.
