Soruyoruz!! Alerjiniz Var Mı? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Tevfik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - FK Soru / Cevap alanı
Merhaba, alerjiniz var mı? Geçtiğimiz haftalarda; kan verdim, röntgene ve sft girdim en sonunda da alerji testi oldum. Evdeki halı tozuna vs. alerjim varmış. İlaç verdi (sprey ve hap) şu sıralar gayet rahatım.

Forumda alerjisi olan var mı?

Allah şifa versin @Tevfik fkdua
Benim acı yediğim zaman kasiniyorum. Bu alerjiye girer mi bilmiyorum:)
Yardıma ihtiyacın varsa @Qasem sana öneride bulunabilir :)

@Qasem bir şey sormak istiyorum.

Efedrin, corasprin ve kafein karışımı aldığında insan spora karşı nasıl olur?
Doping etkisi ve tavsiye etmiyorum.
Kalp çarpıntısını hızlandırır aynı zamanda kalp krizi riskini arttırır.

Colaya coraspirin atmak gibi bişey
İç kanama riski de başka bir problem

Anladım üstadım. Ben de uzak duruyorum hiçbir şekilde mantıklı gelmiyor ama nabzını yüksek görmek isteyen bazı deliler oluyor. Bir de efedrin eczanelerde satılan bir ilaç değil sanırım?

Tamam işte hepsi aynı familya fkuf0

Hayır aynı familya diyemeyiz
İçerikleri ikisininde asetil salisilik ılsada aspirin antiflamavatuar olduğundan ateş ve ağrılarda da romatolojik hastalıklarda kullanılır
Etol vb gurupla daha bağdaşır
Coraspin daha çok plavix gurupları yani betablokörler ile daha yakındır

Herzaman düşük doz öneririz, kalp krizi risklerinde sadece 300 mg verilir kan hızlı seyreliğip pıhyitılaşmayı önlesin diye , düzenli 300 mg kulanımı yalnıştır

Anladım üstadım. Ben de uzak duruyorum hiçbir şekilde mantıklı gelmiyor ama nabzını yüksek görmek isteyen bazı deliler oluyor. Bir de efedrin eczanelerde satılan bir ilaç değil sanırım?
Efedrin en son ben sektörü bıraktığımda reçeteye tabi ve kontrole tabi bir ilaçtı, sağlık müsürlükleri yarafından düzenli eczane hiriş çıkışları takip edilen ilaç gurubuydu. Aferin kapsul içindede az miktarda mevcut. Bildiğim kadarıyla hala kontrole tabi ve sıkıntılı bir ilaç olduğu içim bulundurulmayan bir ilaç. Kaçak yollardan satın alınlar Efedrin değil bilginiz olsun. O n son nezamna gördüğümü bile hatırlamıyorum :)

Benim direkt yaşama karşı alerjim var fkhaha8 Şaka bir yana maalesef alerjim var. Ve birden fazla şeye fkagla3Mevsimsel alerjim dışında güneş, ıspanak, nohut, bulgur, fasulye, pirinç...fkagla3 Say say bitmez maalesef. Ispanağa alerjim olması açısından mutluyum ama diğerleri beni üzüyor😅

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri