
Şu sıralar bolca bulunan, besleyici ALABAŞ TURBU'nu bilmeyenler var mı?
.
☘Sağlıklı bir bağırsak, uygun sindirim için önemli iyi bir lif kaynağıdır. Şimdilerde bolca tezgahlarda yer alıyor.
.
☘Vücudu serbest radikal hasarından koruyan ve yara iyileşmesinde, kolajen sentezinde, demir emiliminde ve bağışıklığa destekte rol oynayan antioksidan mükemmel bir C vitamini ve çözünür/çözünmez lif kaynağıdır.
.
☘Yüksek lif içeriği ile sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler.
.
☘

.


.
☘Bağışıklık sağlığını, protein metabolizmasını ve kırmızı kan hücresi üretimini destekleyen iyi bir B6 vitamini kaynağıdır.
.
☘Kalp sağlığı ve sıvı dengesi için önemli olan bir mineral ve elektrolit olan potasyum için iyi bir kaynaktır.
.
☘Saklarken sebze üzerindeki anten gibi sapları ne kadar uzun olursa o kadar fazla süre saklanır. Buzdolabında hava almayacak şekilde strece sararak en az 1 hafta kadar saklanabilir, dondurulabilir de.
.
☘Yaprakları solmadığı sürece salatalara kullanılabilir.
.
☘Mor olanların kan basıncı ve felç riskini düşürmeye yardımcı antosiyanin değerleri daha yüksektir. Yüksek antosiyanin alımı, daha düşük kalp hastalığı riski ile bağlantılıdır.
Erdem Oner sayfasından alıntıdır.