- Katılım
- 31 Ocak 2021
- Mesajlar
- 3,195
- Tepkime puanı
- 14,737
- Puanları
- 113
- Burç
- Aslan
- Memleket
- Trabzon
- Cinsiyet
- Medeni Hal
- Takım
Şu sıralar bolca bulunan, besleyici ALABAŞ TURBU'nu bilmeyenler var mı?
.
☘Sağlıklı bir bağırsak, uygun sindirim için önemli iyi bir lif kaynağıdır. Şimdilerde bolca tezgahlarda yer alıyor.
.
☘Vücudu serbest radikal hasarından koruyan ve yara iyileşmesinde, kolajen sentezinde, demir emiliminde ve bağışıklığa destekte rol oynayan antioksidan mükemmel bir C vitamini ve çözünür/çözünmez lif kaynağıdır.
.
☘Yüksek lif içeriği ile sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu destekler.
.
☘Lahana, brokoli ve karnabahar ailesindedir. Bu yüzden kesip/parçalayıp biraz bekledikten sonra kullanılabilir. Bu bekleme ile besin değerleri artar, 10 dakika bekletip portakal/limon ve yağı eklemek kafidir.
.
Pişirilerek de tüketilir; ama besin değerlerini kaybetmemesi için çiğden salata olarak tüketmek en iyisidir. Üstelik evde herkesin severek tüketeceği gibi portakal ve limon suyunda…Vitamin emilimi için de bir sızma zeytinyağı koymayı unutmayın!!!
.
☘Bağışıklık sağlığını, protein metabolizmasını ve kırmızı kan hücresi üretimini destekleyen iyi bir B6 vitamini kaynağıdır.
.
☘Kalp sağlığı ve sıvı dengesi için önemli olan bir mineral ve elektrolit olan potasyum için iyi bir kaynaktır.
.
☘Saklarken sebze üzerindeki anten gibi sapları ne kadar uzun olursa o kadar fazla süre saklanır. Buzdolabında hava almayacak şekilde strece sararak en az 1 hafta kadar saklanabilir, dondurulabilir de.
.
☘Yaprakları solmadığı sürece salatalara kullanılabilir.
.
☘Mor olanların kan basıncı ve felç riskini düşürmeye yardımcı antosiyanin değerleri daha yüksektir. Yüksek antosiyanin alımı, daha düşük kalp hastalığı riski ile bağlantılıdır.
Erdem Oner sayfasından alıntıdır.