Tartışma AKP ve CHP bu ülke için gelecek vaad ediyor mu? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma alanı
Biri 18 yıllık var olan ve iktidardan hiç düşmeyen parti.
Diğeri Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana var olan bir parti...

İkisininde icraatleri ortada ve iktidara oynayan iki güçlü parti.

Sizce bu ülke bunlarla bir yere varır mı yoksa bu ülkeye yeni bürokratlar yeni vekiller ve yeni partiler mi lazım. Yeni bir akım?

Ben samimi fikrimi söylüyim..
Akp artık bana siyasi gelmiyor ben parti olarakta görmüyorum.. çok kurumsal bir yapı gibi oluştu.. koç holding... zorlu holding sabancılar hani bunlar ülkenin teminatı gibidir ya sanki akp de öyle gibi.. ne gitsin bitsin istiyorum nede kalsın... bana değişik geliyor.. chp tam bir parti ama zihniyeti bana uymuyor.. bilmiyorum :D

Bana göre ikiside kokuşmuş bürokratlar ve halk tabanından uzaklaşmış millet vekilleriyle bu ülkede halk için bişey yapamazlar. Ancak ideolojik tartışmalar çerçevesinde birbirlerine hakaret eder dururlar.
Hepsinin geçmişten günümüze sayelerinde eğitim sistemi berbat...
Ticaret yandaşlar için var...
Sağlık sisteminde hakkını yememek lazım akpartinin ciddi adımları oldu umarım kazanımları batırmaz.
Yollar duble yol oldu ama her sene sök tak yaparak halkın parası yandaş müteahhitlere peşkeş çekiliyor...

Ne bu iki partiden nede onların uzantısı olan ve mevcut hiç bir partiden gelecek adına ümitli değilim...

Her ikisi de aynı torna tezgahının ürünü. Bu kokuşmuş düzenin devamlılığını sağlamak adına politika üretmek dışında hiçbir iş yapmıyorlar. Aslında bunda eleştirecek bir yön de yok. Sınıfsal karakterleri gereği misyonlarını yerine getiriyorlar sadece. Tek farkları konjonktüre göre birinin bir adım daha öne çıkması. 1990’lardan 2000’lere kadar radikal siyasal islam rol çalarken, 2000’lerden bugüne kadar ılımlı siyasal islam rol alıyor. Yarın sıra CHP’ye geldiğinde o bayrağı devralacak ve sistemin devamlılığını sağlamak isteyecek. Sistem dediğimiz şey de sermaye sınıfının çıkarları doğrultusunda adımlar atılması ve buna karşın emekçilerin haklarının budanması. Tıpkı bugün azınlık bir grubun milyarlarca lira vergi borcu silinmesi, parası var diye yok pahasına halkın derelerinin madenlerinin, yeşil alanlarının satılması, gericileşmesi ve hatta zaman zaman militarist bir hale bürünmesi...

Ben ikisinde de gelecek görmüyorum Bence CHP başa geçerse ilk önce müslüman kesimle uğraşacak ,kapalı bayanlar üzerinden oynayacak oyunları yine yasaklar gelecek, özgürlüğümüz kısıtlanacak. Ve buna benzer şeyler

@Kolonya, Maalesef bu sistemle sorunu olanlar her iki taraf tarafından vatan haini olarak yaftalanıyor.
Bu ülkede sistem eleştirisi yapmak neredeyse imkansız.
Sistem eleştirisi yüzünden şuan 4 dava ile uğraşıyorum.
Resmi tarih ve kemalist militarist ideoloji zaten başlı başına bir sorun...
Dediğin gibi eleştirecek bir yanlarında yok ama içimi rahatlatmak için açtım konuyu.
Bir iki güne gelip içimi rahatlatacam :)

Ne AKP de ne CHP de gelecek vaad etmiyor bunu anladık. Sizin çözümle ilgili düşünceleriniz neler. Yada bizler bireysel olarak ne yapabiliriz. Dünyada sizlerin düşüncelerine örnek olabilecek bir ülke yada yönetim var mı.

@NoktA,

Mevcut sistemlerin tamamı kokuşmuş.
Evet güzel yanı olanlar var ama genel olarak baktığımızda çoğu kokuşmuş.
Adalet merkezli bir devlet inşaa edilmelidir.
Dili dini ırkı ne olursa olsun asla dışlamayın kucaklayıcı ve halk için var olan bir sistem...

AKP tröllükte, CHP yalancılıkta neredeyse lisan üstü partiler...
Diğerlerinde bunlardan aşağı kalır yanı yok.
Yahu okadar kolay yalan söylüyorlar ki,...
İdeolojiniz çıkarlarınız batsın...
Çokmu zor insanlara hakketikleri değeri vermek, onlara yaşanabilir bir dünya kurmak.

Birbirniize hakaret etmekten ve ceplwrinçzi doldurmaktan bu halkı göremez olmuşsunuz...

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri