Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

FK Anket 2. Turda kime oy vereceksiniz neden?

2.Turda kime oy vereceksiniz neden?

  • Recep Tayyip Erdoğan

    Oy: 11 91.7%
  • Kemal Kılıçdaroğlu

    Oy: 1 8.3%

  • Kullanılan toplam oy
    12

EfuL!m

FK Admine
𝓗𝓾̈𝔃𝓾̈𝓷 𝓟𝓻𝓮𝓷𝓼𝓮𝓼𝓲™️
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
10,308
Çözümler
5
Tepkime puanı
29,381
Puanları
113
Konum
⊰❂ 𝑰𝒔𝒕𝒂𝒏𝒃𝒖𝒍 ❂⊱
Cinsiyet
@Araf, Seçilirse adil bir şekilde top yekün zengin mi olacağız. Ve bunu teröristlerle el ele kol kola diz dize mi yapacağız ?

Ablanızın yaşadıklarını yaşayamayız fakat devlet 11 ili neredeyse tekrar inşa ediyor sizce bu kadar aksaklık normal değil mi?

Son soru 15 Temmuz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak olmanız artı sebilerin katillerini sizin bizim gibi sivil gezmesine vicdanınız el veriyo mu?
 

Hejir

FK Üyesi
Katılım
13 Kas 2022
Mesajlar
149
Çözümler
2
Tepkime puanı
603
Puanları
93
Konum
İstanbul
Cinsiyet
Evet soruyorum @Hejir neden boykotçusun🤭
Türkiye'de senin görüşlerini temsil eden bir parti yok mu yoksa Qasem gibi baştan sona sistem değişikliğini mi istiyorsun
yoksa her şeyi boykot etmek daha mı kolay :) tam olarak görüşlerini yansıtmasada sana yakın olan bir parti yok mu?
Bu seçimde oy kullanacakmısın oyunu Reise veririmisin 🤭


Soru için teşekkür ederim @Meva :) Öncelikle KK hakkında @Qasem 'e katılıyorum. Mevcut muhalefetle ilgili uzun zamandır fikrim değişmedi. Kolay kolay da değişmez. Benden, mevcut durum belki değişir diye Erdoğan karşıtı çıkmaz. Özellikle ekonomik sorunlar -ki asla haksız gerekçeler değil- için bile olsa şu an Erdoğan'la aynı çizgi üzerinde yürümekten Allah'a sığınırım.

Gelgelim neden tercihim Erdoğan değil kısmına. Sorun sadece Erdoğan'ın şahısdan kaynaklı değil. Bu, bir kişi hikayesinden çok bir camianın öyküsü. İslami camia elbette her şeyiyle kusurlu değil. Söyleyeceklerim ağırlıklı olarak politik/pratik alanla ilgili.
Kendilerinden sosyal bir devlet anlayışı inşa etmelerini beklediğimiz insanların, zaman içinde karşılarında oldukları insanlara dönüşmelerini başta hayretle, şimdi ibretle izliyoruz. İktidarla sınanan dindarların çoğu, sınıfta kaldılar. Daha dün Kemalizm'in kullandığı dilin aynısını kullanmakta hiçbir sakınca görmüyorlar şimdi. Müslüman kimliği giderek salt partizan kimliği halini almaya başladı. Ümmetçi söylemle başlayan retorik, yerel sınırlara hapsedilip küf tutmuş klasik milliyetçi söyleme kadar geriledi.
Müslüman muhayyile bugün çok ama çok dar bir alana hapsedildi ve bunun müsebbibi mevcut akp yönetimidir.

Sadece dindarlara has bir şey değil, biliyorum. Son on yılda iddiasından vurulmayan neredeyse hiçbir kesim kalmadı ama bahse konu Erdoğan ve etrafındaki hâlenin içinde kalan insanlar. :)

Sistemdeki korkunç çürümeyi, AKP'nin herhangi bir söylemiyle örtemeyiz. Kırk dereden su getirsek bu kumaş temizlenmez. Fakat her seçim döneminde camianın çoğunlukla düştüğü hata, Erdoğan'ın ters kimlik politikasına kanmak. Biz ve onlar. Öteki üzerinden sağlanan haklılık, bütün kurnaz siyaseti görünmez kılıyor.

Öyle bir hal aldı ki, daha düne kadar devleti eleştiren müslüman zihin için bugün devlet kutsal bir kavram halini aldı. Bunu elbette yapabildiği en kolay yolla başardı Erdoğan: Dini söylemle.

Gelinen noktada siyasi tercihler, özellikle akp seçmeni için, iman-küfür diyalektiği haline getirildi. Hem de büyük bir kampanyayla. Kitlenin geniş kısmını oluşturan taşra haklı için birincil kaynak olan ana akım medya, seçim sürecini, bir kurtuluş savaşı gibi sunuyor. Nüfusun neredeyse yarısı da karşı cehanın manipülasyonuna maruz kalıyor. ( Muhalefetin herzelerine çok girmeyeceğim, çünkü dediğim gibi konum şu an Erdoğan:) )
Zıt kutuplu bu retorik, bizim için öncesinden elde edilmiş kazanımların giderek anlamsızlaşmasına sebep olacak. Çünkü adaletin, ilkelerin paranteze alındığı bir yerde, çürüme kaçınılmaz.

Peki nedir adaletsizlik dediğim şeyler?

Kenâr-ı Dicle'de bir kurt kapsa bir koyunu..*

Çok koyun kaptırıldı kurtlara sevgili dostlar. Kimse hiçbir şeyin hesabını vermedi. Birkaç konuyla açmaya çalışayım.
Mavi Marmara'dan Mısır olaylarına, 15 Temmuz'dan Celal Kaşıkçı cinayetine. Ve daha bir sürü şey sayılabilir ama şimdilik bu çok bilinenler yeterli.

Her biri bol hamaset içeren bu süreçlerde gördüm ki, ilke-ahlak-adalet sadece birer süslü kelime olarak dilimzde dolanıyor. Yöneticileri, duruma göre şekil almak zorunda kalan ama aslında öyle olmayan insanlar olarak tarif etmek, bize modern dönemde Kemalizm'in hediyesi. :) Gerekli olduğu için, elimiz mahkum olduğu için ve dahi maslahat öyle gerektirdiği için dün söylenen bugün inkâr edilebiliyor ve bunu artık hiç yadırgamaz olduk.

Siyasette olan bu tutarsız (ahlaksız) söylem, bir hakikat olarak önümüzdeyse eğer, hiçbir şekilde üzerine konuşabileceğimiz bir şey kalmaz. Yok eğer bir vakıa olarak ele alıyorsak, konuşabilir, eleştirebilir, itiraz edebilir ve hatta reddedebiliriz.

Reddediyorum!

Kemalist söylemden miras kalan ve öteki üzerinden yürüyen siyaseti reddediyorum!

Ayasofya'da Kur'an okuyarak kitleyi duygusal dille manipüle eden kurnazlığı reddediyorum.

Sosyal eşitsizlikler karşısında, iktidarın bütün nimetlerinden faydalanırken, halka porsiyon küçültün diye akıl veren aymazlığı reddediyorum.

Ne olursa olsun, karşıdaki kim olusa olsun, olmamış bir şeyi, sırf seçimde kendine bağlı milyonların inanacağını bilerek konuşan ve bundan hiçbir rahatsızlık duymayan kurnazlığı reddediyorum.

TV kanallarından konferans salonlarına kadar, her alanda dini söylemi görünür kılarken, şehirleri TOKİ eliyle ruhsuzlaştıran, mekânı sekülerize eden iktidar çelişkisini reddediyorum.

Siyasetin gereği(!) olarak oturulan sofralara, kalktıktan sonra hiç oturulmamış gibi sergilenen artistliği reddediyorum.

Kendinden olmayanı hain ilan edip kendisi hakkın ve hakikatin yegâne temsilcisiymiş gibi davranan ve bugün geldiği yerde, Müslümanları Allah'la aldatan Erdoğan rejimini reddediyorum.
 

Meva

Haber Editörü
🦋Kendi Dünyasında🦋
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
7,108
Tepkime puanı
22,507
Puanları
113
Konum
Siirt
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
@Hejir, anladım bu kadar reddediyorum la Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceksin 🤭 ama senin gibi düşünmüyorum :)
 

Hejir

FK Üyesi
Katılım
13 Kas 2022
Mesajlar
149
Çözümler
2
Tepkime puanı
603
Puanları
93
Konum
İstanbul
Cinsiyet
@Meva hiç sorun değil efenim. Çok daha uzun yazardım ama aceleye geldi. Özellikle konu siyaset olunca elimden geldiği kadar parti seçmenlerini kırmamaya çalışırım. Çünkü derdim seçmenle değil. Tercihinizi saygıyla karşılıyorum :) oy verme gerekçeni paylaşırsan ne güzel olur :) selamlar.. 👋
 

Araf

FK Üyesi
istemeden kirleniyor insan
Katılım
18 Tem 2020
Mesajlar
241
Tepkime puanı
432
Puanları
63
Konum
Kendi Dunyasinda
Hobim
XenForo
Memleket
Kendi Dünyasında
Cinsiyet
Medeni Hal
JkcUDD
@Araf, Seçilirse adil bir şekilde top yekün zengin mi olacağız. Ve bunu teröristlerle el ele kol kola diz dize mi yapacağız ?

Ablanızın yaşadıklarını yaşayamayız fakat devlet 11 ili neredeyse tekrar inşa ediyor sizce bu kadar aksaklık normal değil mi?

Son soru 15 Temmuz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak olmanız artı sebilerin katillerini sizin bizim gibi sivil gezmesine vicdanınız el veriyo mu?
Sen şehit diyorsun ? Sence bu ülkeye fettulah gulenmi darbe yaptı? Bir zamanlar ayaklarını öpen bu iktidar değil miydi? Darbeyi Kendi kendilerine yaptılar? Olan ölen o garibanlara oldu:(
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
15,124
Çözümler
12
Tepkime puanı
40,089
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
@Araf, bu konuda sana katılmıyorum.
Siyasiler konjektür gereği yada ortak çıkarlar uyuştuğunda ittifaklar kurar, beraber hareket eder. Bu hareket çıkarlar çatıştığında bozulur. Feto yapılanması devletin içerisinde öbeklenemsi ve kilit nokta yerleşkelerine sızması AKP ile başlamadı. Haksöz haberde AKP gelmeden öncesinde Gülenle alakalı bir çok makalemiz ve uyarılarımız mevcut sadece bir kaç tarama yapman yeterli. Ümmet coğrafyasında batılı emperyalistlere uşaklık yaptığına dair bir çok makalemizi bulabilirsin.
Haliyle Erdoğan Türkiyede kazanıp BOP'un eş başkanlığını ilan edince bop brojesinin ılımlı İslam modeli olan gülen bu hareketin emrine girdi. Nezaman AKP Bop ile restleşti yol ayrımına gitti ozaman Gülen yapılanması ile de düşman oldu. Devletin her kademesinde bukadar sızmasının suçlusu AKP, ama süreç AKP ile başlamadı.

İster kontrollü de ister kontrolsüz darbe girişimi de Yapılanma ülkede hükümeti devirmek için klasik darbe yoluna baş vurdu, halk ayaklanmasını ne hükümet nede Fetö yapılanması beklemiyordu. Batılı efendileri iyi para verince gözleride bişey görmedi. Olan kime oldu paralı olanlar bir şekilde kaçtı ama gariban suçsuz üyeler hapsi boyladı.
Bizler hükümet için çıkmadık, özgürlük ve kazanımlarımız için meydandaydık. Bir çok askeri darbe ve vesayet gören bu halk sonuçları bildiği için kelle koltukta meydandaydı. Bu gün yine teşebbüs edilse yine çıkarım. Kim tarafından teşebbüs edildiği umrumda olmaz.

CHP ve sol Paradigmanın halktan rağbet görmemesinin nedeni komplo teorileri ile hereke etmesi her tür yalan ve dezenformasyona baş vurmasıdır. Darbeyi kendi kendilerine yaptılar söylemi sağlam delile dayanmalı Araf. Desenki darbe yapılacağını biliyorlardı, buna rağmen son ana kadar müdahale etmediler anlarım. Ki bende böyle düşünüyorum. Ama kendileri yaptı dersen ozaman düşünceden öte delil isterim...
 

EfuL!m

FK Admine
𝓗𝓾̈𝔃𝓾̈𝓷 𝓟𝓻𝓮𝓷𝓼𝓮𝓼𝓲™️
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
10,308
Çözümler
5
Tepkime puanı
29,381
Puanları
113
Konum
⊰❂ 𝑰𝒔𝒕𝒂𝒏𝒃𝒖𝒍 ❂⊱
Cinsiyet
Sen şehit diyorsun ?
Hakikaten merak ettim şahsım “şehit” diyor da siz nasıl atfediyorsunız?

Sence bu ülkeye fettulah gulenmi darbe yaptı?
Fetöş bunu saklamıyor neyin isbatını istiyorsunuz anlayamadım.
Olan ölen o garibanlara oldu:(
Onlar gariban değil vatanı için tankların altına koşulsuz yatan dağ yürekli Türk halkı ve kutlu mertebe sahibi vatan şehididirler.
Darbeyi Kendi kendilerine yaptılar?
Aslında buna sizde inanmıyorsunuz sadece birileri çıkıp hiçbir delili ve kaynağı bu vakte kadar gösteremeyen kişilerin ağzını tekrar edip daha araştırıp irdelemeden kolay yolu seçip saf tutuyorsunuz.

Öyle bir dünya lideri kalkıp ülkesine darbe planı kuracak sonra o lider aynı devleti hiçbir devlete muhtaç etmemek için ,gemisinden doğalgazına, petrolünden üzerinden geçtiğiniz köprülere kadar hizmeti önünüze sermesi sizce garip değil mi?

Halbuki darbe planı yaptığın ülkeyi beter olsunlar diye kuru ekmeğe muhtaç etmesi gerekmez mi?

@Araf Sayın cumhurbaşkanımızın şahsından nefret ediyor olabilir siniz bunu anlarım hatta saygı duyarım fakat Allah aşkına en azından gözümüze soktuğu hayata geçirdiği projeleri görmezden gelmeyin çok rica ediyorum sizde bu devletin aziz evlatlarındansınız.
 

aguman

FK Yorumcu
Katılım
29 Nis 2023
Mesajlar
286
Tepkime puanı
998
Puanları
93
Yaş
48
Konum
ANKARA
Cinsiyet
@Araf kardeşim senin düşüncede yapısında olanların Sn Erdoğana neden oy verdiğimi bir kez daha haklı çıkarıyor ve emin oluyorum..

Farkında değilsiniz ama aslında bu düşünce ve tepkilerinizle istemdışı Reise oy topluyorusunuz etki tepki meslesi sayenizde oyu artmakta ve size müteşekkir :)

Bu güzide çalışmanız için iyiki varsınız :)
 

Emir Şahin

FK Üyesi
Katılım
25 Haz 2021
Mesajlar
267
Tepkime puanı
832
Puanları
93
Cinsiyet
Takım
CNBHo3
ümit özdağda kılıçdaroğlu ile anlaşmış
iç işler ve kültür bakanlığını ve tika ve kayummlar birde türk konularıda özdağa vereckeler diye anlaşmışlar.
hdp liler ile türk milliyetçileri aynı blokta olmuş oldular..
bakalım seçime kadar daha neler göreceğiz..
iki bakanlık almış fena değil yani :)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar