Balkabağı Sever misiniz ? (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Yaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
Bizim burada en çok tatlısı yapılır ,üzerini örtecek şekilde bolca tahin dökülür ve mutlaka ceviz ..
Çok severim ,olsa da yesek :D:f:

Ekli dosyayı görüntüle 5877
Çok değişik yemek -daha çok tatlı yapılır,malzeme seçimi önemli tabi ;)
Ben dolmasını yedim bi misafirlikte ,tatlı-tuzlu karışımı değişik bişeydi ..
Iri iri doğranıp tepsiye diziliyor ve arasına dolma içi konup pişiriliyor.Patlıcanlı köfte gibi diziliş ..
 
Faydalarına bi göz atalım :)

  • Yüksek oranda alfa ve beta karoten içerir. Bu karatenodiler antioksidan özellikleri nedeniyle savunma sisteminin en büyük yardımcılarındandır.

  • Güçlü bir A vitamini kaynağıdır ve içeriğindeki zeaksantin isimli karotenoid ile göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.

  • C vitamini bakımından zengindir. C vitamini vücudu mikroplara, patojenlere karşı savunan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyararak vücut savunmasına destek olur. 1 porsiyon Balkabağı (100 gr) yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılar.

  • İyi bir lif kaynağı olan bal kabağı, hem kalp hem de bağırsak sağlığı açısından büyük önem taşır. Yarım fincan bal kabağı 3 gramın üzerinde lif içerir. Yüksek oranda lif tüketimi kolesterol seviyesinin düşmesine dolayısıyla kalp sağlığının korunmasında; bağırsak hareketliliğinin düzenlenmesi ile de kolon kanseri riskinde azalmada büyük bir role sahiptir. Lif tüketiminin artması ile tokluk süresi uzar.
 
@Qasem
Yemeği nasıl yapılıyor ,biliyor musun ,bi tarif et,yaparım belki ;)
 
@Qasem
Yemeği nasıl yapılıyor ,biliyor musun ,bi tarif et,yaparım belki ;)

Ben kıymalı olanını severim. Önce kıyma ı kavur sonra ince ince kestiğim soğan sarımsakları ince doğra kabağı küçük lüp küp kee

Kıymadan sonra soğan sarımsağı at bir kaşık zeytin yağı bir kaçık tere yağı :) bir bardak domates konservesi yada sos koy karıştır. Bir bardak su kat 35 dk pişirmeye bırak. Ben yarım bardak su katıyorum
 
Ben kıymalı olanını severim. Önce kıyma ı kavur sonra ince ince kestiğim soğan sarımsakları ince doğra kabağı küçük lüp küp kee

Kıymadan sonra soğan sarımsağı at bir kaşık zeytin yağı bir kaçık tere yağı :) bir bardak domates konservesi yada sos koy karıştır. Bir bardak su kat 35 dk pişirmeye bırak. Ben yarım bardak su katıyorum
Bu tarif bal kabagıyla mı yapılıyor eminmisin?
 
Ben kıymalı olanını severim. Önce kıyma ı kavur sonra ince ince kestiğim soğan sarımsakları ince doğra kabağı küçük lüp küp kee

Kıymadan sonra soğan sarımsağı at bir kaşık zeytin yağı bir kaçık tere yağı :) bir bardak domates konservesi yada sos koy karıştır. Bir bardak su kat 35 dk pişirmeye bırak. Ben yarım bardak su katıyorum
hangi kabaktan bahsediyon abi bu kabak tadı verdi :haha: alaka kuramadım :haha:

eskiden sevmezdim o kabagın kokusu midemi bulandırırdı ama demekki yaş ilerleyince huyda tatda degişiyor şimdi yerim herhalde ama kesinlikle yapında yiyelim demem. . hişştt abi sen anlattıgın tarife sarımsaklı yogurtta dök ona kabak koymaya gerek yok :haha:
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri