Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Balkabağı Sever misiniz ?

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,566
Tepkime puanı
8,099
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Bizim burada en çok tatlısı yapılır ,üzerini örtecek şekilde bolca tahin dökülür ve mutlaka ceviz ..
Çok severim ,olsa da yesek :D:f:

Ekli dosyayı görüntüle 5877
Çok değişik yemek -daha çok tatlı yapılır,malzeme seçimi önemli tabi ;)
Ben dolmasını yedim bi misafirlikte ,tatlı-tuzlu karışımı değişik bişeydi ..
Iri iri doğranıp tepsiye diziliyor ve arasına dolma içi konup pişiriliyor.Patlıcanlı köfte gibi diziliş ..
 

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,566
Tepkime puanı
8,099
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Faydalarına bi göz atalım :)

  • Yüksek oranda alfa ve beta karoten içerir. Bu karatenodiler antioksidan özellikleri nedeniyle savunma sisteminin en büyük yardımcılarındandır.

  • Güçlü bir A vitamini kaynağıdır ve içeriğindeki zeaksantin isimli karotenoid ile göz sağlığının korunmasına yardımcı olur.

  • C vitamini bakımından zengindir. C vitamini vücudu mikroplara, patojenlere karşı savunan beyaz kan hücrelerinin üretimini uyararak vücut savunmasına destek olur. 1 porsiyon Balkabağı (100 gr) yetişkin bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 35’ini karşılar.

  • İyi bir lif kaynağı olan bal kabağı, hem kalp hem de bağırsak sağlığı açısından büyük önem taşır. Yarım fincan bal kabağı 3 gramın üzerinde lif içerir. Yüksek oranda lif tüketimi kolesterol seviyesinin düşmesine dolayısıyla kalp sağlığının korunmasında; bağırsak hareketliliğinin düzenlenmesi ile de kolon kanseri riskinde azalmada büyük bir role sahiptir. Lif tüketiminin artması ile tokluk süresi uzar.
 

Yaren

Emektar Üye
Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
2,566
Tepkime puanı
8,099
Puanları
113
Burç
Yay
Memleket
Antalya
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
@Qasem
Yemeği nasıl yapılıyor ,biliyor musun ,bi tarif et,yaparım belki ;)
 

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,665
Tepkime puanı
16,110
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Hemen sipariş veriyorum aksana tatlı yapicam
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
14,963
Çözümler
12
Tepkime puanı
39,686
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
@Qasem
Yemeği nasıl yapılıyor ,biliyor musun ,bi tarif et,yaparım belki ;)

Ben kıymalı olanını severim. Önce kıyma ı kavur sonra ince ince kestiğim soğan sarımsakları ince doğra kabağı küçük lüp küp kee

Kıymadan sonra soğan sarımsağı at bir kaşık zeytin yağı bir kaçık tere yağı :) bir bardak domates konservesi yada sos koy karıştır. Bir bardak su kat 35 dk pişirmeye bırak. Ben yarım bardak su katıyorum
 

EfuL!m

FK Admine
𝓗𝓾̈𝔃𝓾̈𝓷 𝓟𝓻𝓮𝓷𝓼𝓮𝓼𝓲™️
Katılım
2 May 2020
Mesajlar
10,170
Çözümler
5
Tepkime puanı
28,792
Puanları
113
Konum
⊰❂ 𝑰𝒔𝒕𝒂𝒏𝒃𝒖𝒍 ❂⊱
Cinsiyet
Ben kıymalı olanını severim. Önce kıyma ı kavur sonra ince ince kestiğim soğan sarımsakları ince doğra kabağı küçük lüp küp kee

Kıymadan sonra soğan sarımsağı at bir kaşık zeytin yağı bir kaçık tere yağı :) bir bardak domates konservesi yada sos koy karıştır. Bir bardak su kat 35 dk pişirmeye bırak. Ben yarım bardak su katıyorum
Bu tarif bal kabagıyla mı yapılıyor eminmisin?
 

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
Ben kıymalı olanını severim. Önce kıyma ı kavur sonra ince ince kestiğim soğan sarımsakları ince doğra kabağı küçük lüp küp kee

Kıymadan sonra soğan sarımsağı at bir kaşık zeytin yağı bir kaçık tere yağı :) bir bardak domates konservesi yada sos koy karıştır. Bir bardak su kat 35 dk pişirmeye bırak. Ben yarım bardak su katıyorum
hangi kabaktan bahsediyon abi bu kabak tadı verdi :haha: alaka kuramadım :haha:

eskiden sevmezdim o kabagın kokusu midemi bulandırırdı ama demekki yaş ilerleyince huyda tatda degişiyor şimdi yerim herhalde ama kesinlikle yapında yiyelim demem. . hişştt abi sen anlattıgın tarife sarımsaklı yogurtta dök ona kabak koymaya gerek yok :haha:
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar