Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Zilan Deresi Katliamı

Arkadaşlar öncelikle düşünce platformunda alıntı yasaktır. Her mesajınızı bana düzelttirmemenizi rica ediyorum. :)

Hocam konumuz Dersim değil ZiLaN. Tarihi sizin kadar iyi biliyorum. Hatta bölge bahsettiğiniz olaylar öncesi Koçgiri Dersim devleti olarak hüküm sürülen yerdir. Bahsettiğiniz olayda Resmi tarihin bahane yazılımlarından biridir. Neyse konumuz o değil.

Sanırım ZiLaN katliamı hakkında bilginiz yok. Aman ha bilginiz olmayan konularda sırf devlet yaptı diye fikriniz oluşmasın. Fikir sağlam bilgiler üzerine inşaa edilirse anlam kazanır.

Konu ZiLaN deresi katliamdır.
Yer Vanın Erciş bölgesidir.

Gerçekler ne zamandan beri alıntı diye yasak oldu bu forumda?

"Bu ülkede sadece Türk ulusu etnik ve ırksal haklar talep etme hakkına sahiptir. Başka hiç kimsenin böyle bir hakkı yoktur. Aslı astarı olmayan propagandalara kanmış, aldanmış, neticede yollarını şaşırmış Doğu Türkleridir."

Kimse Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde hayali bir devlet yapısına giremez, hak talep edemez. İki olayı da burada karıştırıp sonra farklı konulardan bahsediyorsunuz diye laf kalabalığı yapmayın. Verecekseniz de doğru bildiği verin duygusal değil.

O tarihlerde gördüğümüz kadarı ile kürtler üzerinde büyük oyunlar katliamlar ,ırkçılık baskıları yapılmış.
Kürtlerin Salahattin eyubuden sonraki en büyük lider vasfını şeyh saide vermişlerdir,Bu ayaklanma dönemin Yahudi kökenli hükümet görevlilerine yaptığı aşikardır.

protteydrosse,

Tarih konusunda eksiklerin epey bulunmakta türklerin bu toprağa geldikleri tarihte bu Doğu topraklarında kürtler yaşıyordu zaten.

Tarih konusunda eksiklerin epey bulunmakta türklerin bu toprağa geldikleri tarihte bu Doğu topraklarında kürtler yaşıyordu zaten.
O halde üzgünüm ama senin de hakimiyet ve yerleşim konusunda çok eksiğin var. Topraklar fethedilmiştir. Söz hakkı fetih sahibinindir. Bu dediğin şey şüphesiz yunanistanın İstanbul için hak söz etmesi ile aynıdır.

O halde üzgünüm ama senin de hakimiyet ve yerleşim konusunda çok eksiğin var. Topraklar fethedilmiştir. Söz hakkı fetih sahibinindir. Bu dediğin şey şüphesiz yunanistanın İstanbul için hak söz etmesi ile aynıdır.
Topraklar kılıç hakkı olabilir lakin orda yasayan halklar dillerinde özgürdürler,nüfusları katliamlarla yada asimile yolu ile yok edilemez.

Sayın @protteydrosse Öncelikle Platform kurallarını okursanız, Düşünce platformunda üyeler tartışma bölümü dışında tartışma değil konuya dair düşüncelerini dile getirsinler diye alıntı yapmanın yasak olduğunu göreceksiniz. Bu size has bir kural değil, Başta ben olmak üzere tüm forumun uyması gerektiği bir kural.

İkincisine gelince o sizin düşünceniz, siz öyle düşünüyor olabilirsiniz. Ben olaya sizin gibi yaklaşmıyorum. Beni bu ülkede sığınmacı olarak görmüş olmanız zaten beni katletme mantığınızı açıklıyor.
Türk ırkı ve Türkiye cumhuriyeti kavramları birbiriyle tavan tavana zıt fikirlerdir. Burada ulusçuluk yapmam yaptırmamda...

Konuya dair düşüncelerinizi dile getirirseniz başka konuda da başka düşüncelerinizi dile getirirsiniz. Forumumuz özgür bir forumdur. Ama konunun kapsamı dışına çıkmamak kaydıyla. İlla tartışmak isterseniz tartışma platformunda konuyu açarsınız. Merağı olan arkadaşlar gelir yazar.

Konu ZiLaN DERESİ Katliamıdır...
Devlet erkinin batılı paradigma yı dayattığı ve halkın modern yaşam şeklini red ettiği için yaptığı bir katliamdır. Dönemin resmi gazetesi ve resmi kurumları dahi bunu red etmezken neyin savunması bu anlayamadım.
Ayrıca İttihatçı kafa devletin batılılaşma adına çıkardığı her kanuna uymayanı, muhalif olan herkesi terörist ilan ettiği bir dönem. Bugün AKP nin kendine muhalif olan herkesi fetöcü diye yaftaladığı dönemden farksız.

Konu ZiLaN deresi katliamdır.
Yer Van Erciş ZiLaN mıntıkasıdır.

Eğer devlete karşı herhangi bir ayaklanma olmaz ise kimsenin başı ağrımaz. Hayali devlet için ayaklanmaları çok güzel masumlaştırıyorsunuz. Madem konu açıyorsunuz, tarafsız başlık açın. Madem katliam olduğunu düşünüyorsun o halde git tartışma platformunda katliam de. Burada değil. Forum kurallarını öncelikle kendinin okumasını ve uygulamasını tavsiye ediyorum. Tartışma daha fazla uzamaması adına bir daha bu konuya yanıt vermeyeceğim.

Zeylan Deresindeki olayları masumlaştırıp devleti suçlamak haddiniz değil. Kılıç hakkı devletindir. Orada yaşayanın değil.

protteydrosse

Senin mantığınla bakarsak Ozaman toprakları fetheden Osmanlı.
Mustafa Kemal ve Arkadaşları Osmanlı himayesinde hüküm sahibi Osmanlı'ya baş kaldırdığı için teröristtirler ve bu devlet şuan terörist bir Devlettir.
Senin mantığınla baktığımızda maalesef böyle oluyor.

Fetih farklı işgal farklıdır. Senin bahsettiğin şartlar işgal ve deapotik yönetimlerin dayatmalarıdır. Fetih ise halkın direnmeden toprakları bırakması ve bırakılan devletinde dil din ve yaşam şekillerine müdahale etmemesi şeklidir.

Sen diyorsun ki Bu devlet benim sana yaşam hakkı tanımıyorum. Ozaman bana sana karşı direnme konusunda her yolu bana meşru kılıyırsun. İşte terörizmi doğuran mantık budur.

protteydrosse

Ozaman senşn mantığına göre ittihatçıların Osmanlı'ya rağmen örgütlenmesi bir ayaklanma ve ittihatçılarda terörist.
Bizler tartışmak için açmadık konuyu. Dönemin gazetelerinde itirafları ile konuyu yorum için gündeme taşıdık. İlla savunma yapacaksanız tartışma bölümüne siz dahil herkes konu açabilir.

Kuralları yazan benim :

Düşüncelerinizi dile getirmeyin demedik. Alıntı yapmayın konunun dışına çıkmayın dedik. Ama sizin daha ZiLaN deresi katliamından dahi haberiniz yok.

Hayırlı geceler efendim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri