Zade Kebabı Tarifi
ZADE KEBABI
Malzemeler:
2 adet patlıcan
500 gr. Kuzu eti
1 adet soğan
5 diş sarımsak
2 adet patates
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Zeytinyağı
Tuz,tane karabiber
Kaşar peyniri
Hazırlanması:
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini tavaya alıp,üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip kavurun.
Yemeklik doğranmış ve 2 parçaya bölünmüş sarımsakları da ekleyip,kavurmaya devam edin.
Salçaları tavaya alıp,4-5 dakika kadar kavurduktan sonra,yemeklik doğranan domatesleri de ekleyip ,eti pişmeye bırakın.
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp, patlıcanları uzunlamasına kesip üzerlerine bolca zeytinyağı gezdirip,yağlı kağıt serili tepsiye dizip,iyice kızartın.
Kızaran patatesleri etin içerisine alın.
Patlıcanları fırına dayanıklı geniş bir kaba,yan yana dizip içerisine et kavurmayı koyun ve patlıcanları ortada birleştirin.
Kaşar rendesi serpiştirip,kaşarlar eriyene kadar pişirip sıcak servis yapın.