Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Kavanoz Kebabı Tarifi

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
Jea6rc.png


Kavanoz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet konserve cam kavanoz
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 adet çeri domates
300 gr dana kuşbaşı
Yarım çay bardağı zeytinyağı


Baharatları olarak;
Tuz
Pul biber
Toz biber
Kekik
Karabiber


Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su


Kavanoz Kebabı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar bugün farklı bir tarif paylaşmak istedim. Lezzetli bir kavanoz Kebabında lokum gibi pişen sebzeler ve et

Öncelikle domates hariç sebzelerimizin hepsini küp şeklinden daha biraz iri doğranır tabağa alınır, etler ilave edilir.
Baharatlar zeytinyağı eklenir sarımsaklar tam olarak eklenir iyice harmanlanır.
Daha sonra kavanozlara doldurulur üzerine dilimlenmiş domatesler konulur.
Ayrı bir tabakta sosu hazırlanır kavanozlara bölüştürülür.
Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 180°fırında 1 saat pişirilir.
Piştikten sonra kavanozlar dikkatli bir şekilde fırından alınır.
Biraz soğuduktan sonra kapağı yavaşça açılır.
Servis tabağına boşaltılır.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar