Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soruyoruz!! Yaş farkı (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 0
lacivertlacivert is verified member.
Bir ilişki de yaş farkı önemli midir? Ya da bir erkeğin kadından büyük olması veyahut tam tersi olması önemli midir?

Hastane de bir hasta aldım. Çocuk daha 6 yaşındaydı. O yüzden anne ve babadan anamnez aldık diğer stajyer arkadaşla. Anamnez de babanın 34 annenin ise 43 yaşında olduğunu öğrendik. Ki zaten çift yan yana dururken bir yaş farkı olduğunu belli ediyordu. Ama tabi bu kadar fazla beklemiyorduk. Hatta annenin hastalık derdinden çöktüğünü bile düşünmüştük. Ki büyük olduğu ortaya çıktı. Hastanın işlemlerini yapıp gönderdikten sonra arkadaşlar ardından epey konuştular. Genç adam yaşlı kadını nasıl alırmışta bu yaş farkı çok fazlaymışta falanmış filanmış. Bana bu sohbet çok saçma geldi. Ama şöyle bir düşününce ülkemizde genel bir yargı var maalesef. Bir ben mi bu yargıyı saçma buluyorum diye bir sorguladım. Çünkü staj ortamında bir kişi bile çıkıp benim gibi olabilir demedi. Bu yüzden size sorayım dedim.
Burada benden büyük ,benimle yaşıt ,benden küçük birçok kişi var. Farklı nesillerde de yaş farkı önemli mi sorunun cevabını merak ediyorum. Önemliyse neden bunu daha çok merak ediyorum.

Not: Bu konuyla alakalı bir başlık var mı bilmiyorum. Arama kısmından arama yaptım ama bir şey bulamadım. Bulamayınca da kendim açayım dedim. Eğer bununla alakalı başlık varsa şimdiden affola 😅

Ben ne kadın ne de erkek açısından yas farkına inanmıyorum ilişki yada evlilik hiç farketmez..
Sözüm meclisten dışarı olarak istisna hariç yaş farkını takmak egodan kibirden başka bisi değil bana göre..

Birbirine olan sevgi saygı muhabbet oneml i her şey yaş ile ölçü olursa huy ahlak aynı ölçümüdür asla...

Ruhların birleşmesi kafidir gerisi boş..

@SiyahSancaktaR, heh ağzına sağlık usta.😅 Gün boyu bunun savaşını verdim sanırım. İnsanlar anlaştıktan sonra 10 yaş büyük ya da 10 yaş küçük olmasının ne anlamı var diye sorguladım durdum. Ama gel gör ki şimdiyi değil de ileriyi düşünmek gerekirmiş şu an önemi olmasa da yaşlandıkça belli olurmuş diye cevaplar aldım durdum.
Yarına sağ çıkacağımız belli bile değilken bu kadar ileriyi düşünmek bana absürt geliyorfkhaha8

@lacivertlacivert is verified member., onu düşünenler menfaaat üzerine düşünüp hesap yaptıkları için saçma geliyor kimi maddî kimi bedenen menfaat ve ne derler egosu değerli muhterem kardeşim benim işlerine gelmiyor :D
Yaşlanmayı hesaplayalar dediğin gibu yarına çıkma garantisi varmış gibu sanki:)
Yaşıt olanlar sanki hepsi güllük gülistanlik ya güzel yurdumda Maşallah :D

Hanımların yaşının büyük olması toplumumuzda pek hoş karşılanmıyor. Farklı düşüncede olanların verdiği örnek hep aynı. Peygamberimiz ve eşi Hatice.
Atladıkları şeyse Arap toplumunun farklılıkları. Bizim toplumumuz bu fikre alışamadı. Yaşanmış, deneyimlenmiş örneklerin sonunda oluşmuş geçerli sebepleri de var kendilerince:)
Bir sure avukat katipliği yapmıştım. Birkaç çiftte gözlemleme şansım olmuştu.
Büyük bayanların tercih sebebi maddiyat gibiydi. Zengin hanım ses çıkarmayan erkek. Gördüğüm diğer şeyse hanımların aşırı kıskanç davranışları. Kafasını kaldırsa tepkiyle karşılaşılan hareketler. Muhtemelen boşanmayla sonuçlanmıştır.
Hanımlar büyük olabilir, Peygamberimizin evliliğinde olduğu gibi ama diger yönleriyle de evlilikleri onlarin evliliğine benzemeli.
Olan evlilikler var mıdır. Vardır elbette :)
Mesela Bekir Develi. Bir videoda izlemiştim. "Ben üniversitede birinci sınıftaydım eşim son sınıfta. O zamandan belliymis gözümün yükseklerde oldugu." gibi şeyler söylüyordu :) Allah herkesin evliliğini daim etsin :)

@AsyAAsyA is verified member., bankanın elit bölgelerinde ki çalışan genç erkek arkadaşlarımız çoğu zengin hanım peşinde ve evlenen örnekleri de çok verdiğin örneğe uyumlu :)
Bir tanesi ile eğitimden tanışmıştım abi yaşasa en fazla 10 senesi var ondan sonra özgür güzel hayat dedi 40 yıl çalışsam ben bu serveti yapamam yorumun nedir dedi kaybol dedim :D

@müstahsen yaşın kemale ermiş huysuz ihtiyar olarak yorumunu bekliyorum bu konuya :D

Yaş farkı önemsizdir,önemlidir..

Yaş farkı önemsizdir; insan sever,aşık olur,veya iki kişi birlikte bir hayat yaşayabileceklerine inanırlar ve yaş farkı önemsizdir..

Yaş farkı önemlidir; şimdi bir erkek büyük olmalıdır,yada kadın büyük olsa bile çok yaş farkı olmamalıdır,sonra konu komşu ne der amanınnnn..

konu komşu ne der diye diye insanlar herşeyi gizliden yapıyor,herkes birbirini aldatıyor,aile içi evlilikler,aile içi ufak cocuklara taciz ve tecavüzler.ama gizli kalsın konu komşu ne der.. avrupada cinsellik "günaydın" demek kadar basit bir olguyken bizde hiç bir eğitim olmadığı için kimse birşey öğrenemiyor,sonra çarpık ilişkiler ortaya çıkıyor.konuyla alakası olmadı ama ben yine de belirtmek istedim.

şimdi ünlüler,yani parası olanlar küçük yaştakı insanlarla beraber olabiliyor,orda bir sorun olmuyor ama normal iki insan beraber olamıyor,neden ? tamam 40 yaşında ki adam da 15 yaşında ki kızla olmasında,40 yaşında ki adam 25-30 yaş arası insanlar olabilir belki.genç kızlar genelde babalarına hayran oldukları için kendilerinden büyük erkekleri sever aşık olurlar,ama bakarsan bu birliktelik uygun olmaz diyor konu komşular.daha o kadar çok şey yazarım ki yaz yaz bitmez...

hayatımın her alanında kendimden büyük olgun kadınları sevdim ben,ilişkilerim hep kendimden küçük kişilerleydi ama olgun insan her zaman benim için daha uygun gelmiştir.

birde biyalojik durum var,kadının ver erkeğin çocuk durumu ( evlilik içinde ) belli bir yaştan sonra zor olabiliyor,buda ayrı bir bakıç açısı.

şimdi @lacivertlacivert is verified member. bize sormuş,kendi görüşünü de belirtmiş ama yaşını bilmiyorum,yine de bende ona sorayım mesela sence kaç yaş fark olmalı ?

Dip not: benim için yaş farkı önemli değil,kadın büyük olabilir hiç sorun değil,ailem veya konu komşu da umrumda değil...

Farkındayım çok uzun yazdım ama ben detaycıyım,detayı her açıdan objektif bakmayı severim.

Sevdikten sonra İnsan Makul değerlerde Yaşın önemi yok diye düşünüyorum.
Tabiki karşılıklı ihtiyaçların giderilebilmeside evlilikte önemli.
Kadın 40 yaşında Adam 90 yaşında olursa :) Püff Abla bilmesi gerekki canlılık yok :LOL:fkskandalhayatta.
İnsan Yaş ile Değil,sevdiği ile geçinir .

@interceptor lacivert in yurtta net sıkıntısı var. Ne zaman gelir bilemedigim için ben yazıyorum. Bu yil üniversite son sınıf diye biliyorum mezun olacak :)

Bundan 1 sene den fazla şubeye bir hanım ile annesi işlem yapmaya geldi önüme kız konuşmam ile ağlamaya başladı ama nasıl bir ağlama içli içli şaşırdım annesi de gözleri doldu anlam veremedim konuşmaya çalıştıkça ağlamanın dozu artti bende sulugozluyum ya gözlerim doldu sebebini bilmeden :) .

Annesi dışarıya çağırdı sigara bahanesi ile çıktım dışarda kız bu sefer aniden sarılıp hüngür hüngür ağlamaya başlayınca hem daha soj oldum hemde gözlerim den akmaya başladı aşırı duygusallıktan ...

Annesi telden bir resim ve video gösterdi ben daha şok oldum kızın eşi özel harekatçı 6 ay önce şehit olmuş ve korkunç derecede bana benziyor biyik dahi aynı şekil de bot vücut yapısı bire bir dublörüm sanki ses videoda sesini dinledim ses tonu da nerdeyse aynı dolayısıyla Rahmetli eşinin özlemi bir anda duygu boşalması oldu ..

Annesi mazur görmemi sakıncası yok ise bir kaç kere ziyaret etmek istediklerini söyledi kıyamadım ama işin sonu farklı olacağını tahmin ettim ..

Tabiki bir kaç ile bitmedi sonunda gönlü kaydı kızın eski eşinin özlemi mı gerçek sevgimi tartışılır tabi ki nazikçe reddettim aradaki yaş farkını öne sürerek aslında bahane ederek..

Yaş farkı burda konumlar farklı da olsa o hayatının baharında bir yaş ben yolu yarılamış onun baharını soldurumazdim buna hakkım yoktu asla kıyamazdim..

Şubeden uzaklaşana kadar çaktırmadan uzaktan nerydeyse her gün saat saat takip etti.beni anlamamazliga verdim...

Ve hala beni sordugunun haberini alıyorum ama vicdansizlik fırsatçılık yapamam karakterime ters..

Sevdikten sonra İnsan Makul değerlerde Yaşın önemi yok diye düşünüyorum.
Tabiki karşılıklı ihtiyaçların giderilebilmeside evlilikte önemli.
Kadın 40 yaşında Adam 90 yaşında olursa :) Püff Abla bilmesi gerekki canlılık yok :LOL:fkskandalhayatta.
İnsan Yaş ile Değil,sevdiği ile geçinir .
Yalan dünyada gülecek bir şeylerde buluyoz ya..

- Vışş Ne oldi ne oldi,Dede öldi.

Ölür Tabi kırmızıyı giyinip elma şekeri gibi karşısına çıkarsan,
Son Nefesinide salavat getiremeden gider. :p

Vayyyy vayyy vayyy :)
Kenan doğulunun da dediği gibi engelmi mesafeler ( yaş farkı da dahil) aşk yoluna meşk yoluna

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri