Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

İslam Yarın arefe yılın en faziletli günü

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,573
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,922
Puanları
113
YARIN AREFE: YILIN EN FAZİLETLİ GÜNÜ

Aylar içinde Ramazan, geceler içinde Kadir gecesi, gündüzler içinde de Arefe günü en faziletli zaman dilimleridir. Bu gün senenin en hayırlı, faziletli ve üstün günüdür.

Bugünün üstünlüğü şu noktalarda tezâhür eder:

1. Hacıların Arafat'ta vakfe yaptığı gündür. Vakfe, haccın en önemli rüknüdür. Arafat'ta yapılan samimi dualar kabul görür.

2. Kur'an'ın en son inen âyeti olan Mâide sûresinin 3. âyeti "işte bugün sizin dininizi kemâle erdirdim, size olan nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'a razı oldum" âyeti peygamberimize (s.a.v.) arefe günü Arafat'ta indirilmiştir. Yani bugün, İslam binasının son tuğlasının konulduğu, Kur'an'ın son âyetinin indirildiği gündür.

3. Rivayetlerde arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek senenin günahlarına keffaret olduğu bildirilmiştir. (Müslim) Bu fırsat, insan ömründe her zaman elde edilecek bir durum değildir. Arefe günü oruç tutma, hacda olmayanlar için söz konusudur. Hacda olanların tutmaması daha faziletlidir.

4. Bugünde yapılan dua da en üstün, kabul olması en çok umulan duadır. Nitekim Peygamberimiz "en hayırlı dua Arefe günü yapılandır" buyurmuştur. (Tirmizî, Muvatta).Bugün vesilesiyle öncelikle günahlarımıza samimi bir şekilde tövbe etmeli, kendimiz, ailemiz, akrabalarımız, tüm Müslüman kardeşlerimiz için dualar etmeliyiz.

5. Resulullah'ın (s.a.v.) belirttiğine göre "günler içinde Allah'ın cehennemden kullarını en çok azat ettiği gün arefe günüdür." (Müslim) Bu ilahî lütuf ve ikram sofrasındaki af ve mağfiret nimetinden mahrum kalmamak için gayret göstermeli.

6. Teşrik tekbirleri bugün sabah namazıyla başlar. Bayramın dördüncü günü ikindi namazı ile biter.

Rabbimiz arefe gününden azami bir şekilde istifade etmeyi, kurban ile Rabbimize yaklaşmayı cümlemize nasip eylesin.

(Soner Duman/8.Zilhicce.1444/26.Haziran.2023/Pazartesi)
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar