Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Meteoroloji Uyarılar

Ya geçen haber izliyorum. İzmir’de olan hortum sebebiyle bir uzmana bağlandılar. Alta da yazdılar: “ Yeni Kabus Hortum”

Adam da diyor ki, “Bu yeni bir şey değil hep vardı.” Tarih tarih örnekler verdi, yapılan çalışmaları anlattı vs. Spikerse ısrarla, “Ama küresel ısınma ile arttı değil mi? Deprem bölgesiydik şimdi de hortum bölgesi mi olduk?” dedi . Adam da, “Etkisi olabilir ama kesin bir bilgi yok.”dedi.

Hasılı kelam adam bir süre hortumun Türkiye’de zaten görüldüğüne dair spikeri ikna etmeye çalıştı.
Konudan anlıyormuş gibi sorular sorup aldığı cevaplar karşısında tatmin olamayan spikere buradan huzurlarınızda sesleniyorum: Ablacığım, yapma.

Bu da böyle bir anımızdı. Saygılar. ?
Orhan hocaydı galiba o :gls:
Maalesef bilgisizlik karşısında biliyormuş gibi yaparak kendini rezil ediyorlar :)

Düzce, Zonguldak, Bartın Çevreleri İle Kastamonu'nun Kuzey İlçelerinde Beklenen Kar Yağışlarına Dikkat!

Beklenen Hadise​

Kar Yağışı

Beklendiği Yer​

Bu akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı (10-25 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışı ile birlikte etkili olması beklenen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı​

18.02.2021 18:00-19.02.2021 06:00

Hadisenin Şiddeti​

Yoğun Kar

Oluşması Muhtemel Riskler​

Buzlanma - Don Olayı

Zirai Don Riski Devam Ediyor!

Başlama-Bitiş Zamanı​

20.02.2021 18:00 - 22.02.2021 10:00

Genel Durum​

Zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz) hafif, Karadeniz kıyı kesiminde orta, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli zirai don riskinin 22.02.2021 Pazartesi günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Don Olayı

Yurdun Doğu Kesimlerinde Çığ Riskine Dikkat!

Beklenen Hadise​

Beklendiği Yer​

Serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdumuzu terk etmesiyle yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının ve güneşlenmenin artması beklendiğinden kalın kar örtüsü bulunan yüksek ve dik yamaçlardaki çığ oluşum riskinin artacağı değerlendirilmektedir. Çığ nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı​

23.02.2021 00:00-28.02.2021 23:59

Doğu Kesimlerde Çığ Tehlikesine Dikkat!

Beklenen Hadise​

Beklendiği Yer​

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu Karadeniz'in yükseklerinde mevcut kar örtüsünün üzerine yeni kar yağışları beklendiğinden eğimli ve kalın kar örtüsü olan bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı​

01.03.2021 16:00-07.03.2021 23:59

Hadisenin Şiddeti​

Çığ Tehlikesi

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri