Dünya Haberleri Ukrayna işgalinden son haberler (2 Izleyici)

  • Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Dünya'dan Haberler
Rusya'nın havayolu şirketi Aeroflot, bugünden itibaren tüm Avrupa'ya uçuşların durdurulduğunu açıkladı.
Rusya'nın Ukrayna saldırılarının ardından birçok ülke Rusya'ya karşı hava sahasını kapatırken, Rusya'nın havayolu şirketi Aeroflot, bu gerekçeyle tüm Avrupa'ya uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Şirketin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa makamları tarafından uygulanan hava sahası kısıtlamaları nedeniyle, Aeroflot Avrupa rota ağındaki uçuşlarını 28 Şubat 2022'den bir sonraki duyuruya kadar askıya almıştır" denildi.
 
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de akşam saatlerinde çok büyük bir patlama meydana geldi. Gelen ilk bölgelere göre, patlamanın, Rusya'nın attığı bir balistik füzenin Kiev'deki radar merkezini vurduğu bildirildi.
 
Almanya 'nın Ukrayna'ya ölümcül silah yardımı yapmasına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Moskova Yönetimi, "Bu kararla Almanya, soğuk savaşın hayaletini değil sıcak savaşın kendisini çağırıyor" mesajı verdi.
 
Harkiv Belediye Başkanı İhor Terehov, dün kenti düzenlenen roket saldırısında dokuz sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında üç de çocuk bulunuyor. Terehov, "Bugün çok zor bir gündü. Bize bunun bir savaş değil, Ukrayna insanlarına yönelik bir katliam olduğunu gösterdi. Füzeler konutları vurdu, barışçıl insanlar öldü, yaralandı. Harkiv uzun zamandır böylesi bir zarar görmemişti" ifadelerini kullandı. Terehov, hayatını kaybeden dört kişinin su almak için sığınaktan çıkıp öldüğünü açıkladı.
 
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Rusya’ya enformasyon saldırı düzenlenmesi için kullanılan tesislere saldırı gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu tesislerin yakınlarında yaşayan Kiev sakinlerine evlerini terk etme çağrısı yapıldığı belirtilerek, "Rusya karşıtı enformasyon saldırılarının önünü kesmek adına, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin teknoloji tesislerine yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılar düzenlenecektir" denildi.

Açıklamada, "Ukraynalı milliyetçiler tarafında Rusya karşıtı provokasyonlar gerçekleştirmeye ikna edilmiş Ukrayna vatandaşlarına ve bu tesislerin yakınlarında yaşayan Kiev sakinlerine, evlerini terk etmeleri çağrısını yapıyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Fransız bakan Le Maire, bu sabah Rusya ekonomisinin Batı tarafından uygulanan yaptırımlar yüzünden tamamen çökebileceğini söyledi. France İnfo radyo kanalına konuşan Le Maire, "Rusya’ya karşı tam kapsamlı bir ekonomik savaş başlatacağız. Rusya ekonomisinin çöküşüne yol açacağız" dedi.

Dmitry Medvedev ise, Twitter hesabından "Bugün bir Fransız bakan Rusya'ya ekonomik savaş başlatıtıklarını ilan etmiş. Beyler, dilinize hakim olun! Ve unutmayın, tarihte ekonomik savaşlar sıklıkla gerçek savaşa dönüşmüştür" mesajını yazdı.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri