Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tartışma Türkiyede ekonomik kriz var mı?

Ekonomik kriz var ise bu kriz şu anda,
Sabit gelirliler üzerinde baskın durumunda.
Bunlar için ekonomik kriz vardır.
Yani, sabit gelirliler (memur, işçi vs... Maaşlılar..)
Bunun dışında yoktur.
Çünkü enflasyon yükseldikçe sabir gelirlilerin dışındakiler de,
Neleri varsa artıkın onlar da o oranda mallarını yükseltiyorlar.
Diyeceğim o ki,
Ekonomik kriz sabir gelirliler üzerinde baskın olsa da,
Hala orta halli konfor halden zemine doğru bir düşüş olmamıştır.
Böyle giderse olabilir ama gene bu baskınlık sabit gelirliler üzerinde olacaktır.
Tabi şu da önemli, sabir gelirliler,
Türkiye nüfusunun kaçta kaçını temsil ediyor, burası da çok önemlidir.
Şu anda ciddi ciddi bir kriz yoktur ahalide.
5.000 TL'ye İstanbul'da daire arıyorsun kiralık, ne mümkün bulamıyorsun.
Bu da bir ekonomik kriz midir bilemiyorum.

Kadir 53
Usta sen bizi Atatürkçü Sol görüşlü sonucunda da Gerikafalı ilan ettin. Bi dur daaa.
Ne bu şiddet ne bu celal?
Yazdığım yazıda özelleştiren yani satanlardan bahsettim zaten.
Bunu da şu anki hükümet ve öncekiler diye belirttim. Satanların ya da özelleştirenlerin hepsi suçlu.
Üretim kısmında Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan ve devlet kontrolünde olan işletmelerin özelleştirilmesi krizleri getirdi manasında bi cümlem var. 100 yıllık ülkemizde özelleştirmelerin kriz sorunlarına değindim. A ya da B hükümeti değil..!!!

Moderatör tarafında düzenlendi:
@İsrâ, Estağfurullah öyle ima etmedim ama düşünmene sebep olduysam özür dilerim cidden ama görünen köy kılavuz istemiyor peki napalım fikrin varmı bu ülke nasıl kalkınır ne yapalım gerçekten soruyorum başımızdaki müslüman görünümlü bizden olmayan biri bu ülkede sağcı solcu laik atatürkçü hepsi yobaz bir tanesi bile ülkenin kalkınması hiç birşey için boş boş oturdular bide fırsatçılarda olunca ülkede tamamen ekonomik kriz başı çekiyor kriz yokmu var dünyanın heryerinde var ama fazla sıkıntı olmuyor bizde oluyor bi kere paramız değersiz onu çözmek lazım çözülürmü orasını bilemem yada işlerine gelmediği için yapmıyorlar.

@Kadir53, Kardeşim, Rahmetli Sakıp Sabancı zamanında aynen şu cümleleri söyledi:
Üreteceğiz, üreteceğiz, üreteceğiz.
Bizim cahil insana ihtiyacımız var. Sadece kelimenin adı "cahil" yanlış anlaşılmasın.
"Bizim ilkokul mezunu mühendise ihtiyacımız var.
Üniversite mezunu çırak yetiştiriyoruz."
Ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.
Anlaşılmadıysa belirtirsen daha da açabilirim bunu.

Tüketici toplum olduk maalesef.
Bi araba üreteceğiz sevdasıyla yanıp tutuşuyoruz.
Üretmeyelim araba felan.
Biz tarımla uğraşalım hayvancılıkla uğraşalım.
Önce kendi ihtiyacımız olan gıda ürünleri bi üretelim.
Bizim memlekette herkes şehre göç eder oldu. (Ben dahil)
Hazır alır oldu. Markette herşey var ne de olsa?
"Amaan 2 litre süt le 1 kilo yoğurt 5 kilo un alamıyormuyuz marketten" diyor halkımız.
Evet alıyoruz. Onu alacak para kazanıyoruz.
Peki senin benim üretmek istemediğim ürünleri kim üretiyor sorguladık mı hiç?
Biz üretmezsek elin yabancısı gelir yerli marka adını ürünün üzerine basar bizde yerli diye, üretiyoruz diye avunur dururuz..!!!

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri