Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorumlayalım! Türkiye üniversiteler çöplüğüne dönmüştür! (1 Görüntüleyen)

Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
lIr3ry
Bu kısa yazımızda Ali Murat Güven'in Türkiyede eğitim sistemi üzerine eleştirisine yer vereceğiz.

Dünya üzerinde, 18 yaşına gelen her vatandaşının mutlaka üniversiteye gitmesi gerektiğine ve gitmediğinde de cahil kalacağına inanan tek ülke, Türkiye'dir.
O yüzden de Türkiye bir üniversite çöplüğüne dönüşmüştür. Türkiye'nin nüfusu, hayatta hiçbir iş kolunda uzmanlaşamamış, 24-25 yaşına kadar ekonomik döngüye girememiş, üretici konumuna geçememiş milyonlarca diplomalı işsizle doludur.

Oysa;
Kendisine teslim edilen bir evi muhteşem şekilde boyayan ve sahibine teslim eden lise mezunu bir boyacı, o evin musluklarını yapan lise mezunu bir sıhhi tesisatçı, elektrik hatlarını döşeyen lise mezunu bir elektrikçi, çalışan, üreten, vergi ödeyen, kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olarak binlerce niteliksiz üniversite mezunundan çok daha değerlidir.

En gelişmiş Batı toplumlarında üniversite mezunlarının genel nüfusa oranı yüzde 10-15'i geçmezken, Türkiye'de ise liseyi bitiren herkesin (en gereksiz bölümler bile olsa, o kişilerin okumaya yatkınlığı bile olmasa) üniversiteye gitmesi artık neredeyse Allah'ın bir emri olarak görülür olmuştur.
Bu kofluk da üretim-tüketim-üretime katılım dengesi açısından adım adım ülkenin felaketini getirmektedir.
Güçlü bir ülkede esas olan, insanları son derece sağlam bir lise eğitimi aracılığıyla 18 yaşının sonunda meslek sahibi yapmak ve o yıldan itibaren ekonomiye kazandırmaktır.

Üniversiteye gitmesi gerekenler ise akademik eğitimde ilerlemeye yatkınlığı olanlardır.

Milyonlarca genç, tepeden tırnağa yanlış planlanmış bir eğitim sisteminde hayatlarının en az 4-5 yılını ziyan etti ve erken yaşta geçerli bir mesleğin sahibi olup üretici konuma geçme şansını kaybetti.

O kadar doğru cümleler ki.
Daha çocuğun ilk yıllarında uzun uzun okuyacağı öğütlenir ve cocuk yatar kalkar eğitimi ve alacağı diplomayı düşünür.

Halbuki evinizi boyatacaksınız boyacı arıyorsunuz.
Beyaz eşyanız bozuldu teknik elemanlar diplomalı değil.
Hadi diyelim okudunuz kapı gibi inşaat mühendisi diplomanız var inşaatta siz bir tuğla kaldırmazsınız çivi de çakamazsınız ne lazım .. usta lazım.

Velhasıl ülkenin usta-çırak-kalfa üçlüsüne de ihtiyacı var. Bırakın okumuyorsa meslek edinsin zira arabayı mühendis yapar fakat tampon çizildi sanayide usta lazım.

ben okumadan kapatılsaydı artık bırakır mıyım açık kalacak işte

• Kullanıcının yasaklanması nedeniyle gönderi gizlendi.
Türkiye'nin neredeyse her ilinde -o şehir de gelişsin amaçlı- açılan üniversiteler, hatta aynı üniversitenin farklı farklı ilçelerde -o ilçeler de gelişsin amaçlı- açılmış fakülteleri...
- Amaç üniversite okutmak mı sadece? Sonrası?
- ...?

AKP zihniyeti işte, şekilcilikle içeriğin olduğunu sanmak..
Bu olayı nasıl akp'ye bağladın onu anlamadım açıkcası sanki diğer partiler zamanında ülke tertemiz güllük gülistanlıktı dimi ...

Mey Biter Saki Kalır
Her Renk Solar Haki Kalır
Diploma İnsanın Cehlini Alsa Da
Hamurunda Varsa Eşeklik Baki Kalır..

☺️ Sanırım anlatabilmişimdir. ☺️

Meslek liseleri, çıraklık okulları ve pratik ve nazari meslek/çıraklık yüksek okulları çoğaltılmalı ve üniversitelerin sayısı tamamen azaltılmalıdır. Daha düne kadar sayısaldan başarı sıralaması 200.000 olanlar özelden Tıp Fakültelerine girebiliyorlardı. Bugün boşta gezen İlahıyat Fakültesi mezunları 100.000'i aşmış durumda. Bir ülkede herkesi üniversite mezunu yapmak demek o ülkeyi intihar ettirmek demektir.

Adım başı üniversite açmak bizim gelişmişlik seviyemizi yükseltmez. Diplomalı işsiz tayfasını çoğaltır.
Benim zamanında sayısal da 35k yapıp bana tıp gelmediği için tercih ettiğim bölüm bu yıl 300 binlere kadar düştü. 4yıl da oldu bu da. Üniversitelerin şartlarına durumlarına göre bakmadan açılan her bölüm bu kaderle yüzleşecek. Ve bu gelecekte daha kötü senaryolara yol açacak.

Aynen öyle. Beni birileri aradı, "Dr" yapmak istiyor musunuz, dedi. Ne kadar dedim, 27.000 TL dedi.
Yani versem, bir ay içerisinde Dr. titritimi bana verecekler.
Ben onu alsam ne olur almasam ne olur.
İki kitap okumadıktan sonra.
Yani, Dr'ler de, Doç'likler de, Prof'luklar da yakında çöplüğe döner öyle gözüküyor...
Malesef şimdiki hükümet de "eğitim/maarif" konusunda bir arpa boyu yol kat edemedi...

Üniversite çöplüğünde n çok yetiştirilen oralarda okuyan gençlerin çöp luklesmesi üzücü.

Çok iğrenç Ahlaksız bir nesil túrüyor..Allah muhafaza buyursun.

Evlatlariniza sahip çıkın.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri