Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Film Analiz The social network / Sosyal Ağ (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
Sosyal-Ag-The-Social-Network-2010-film-7.md.jpg

Yapım : ABD
Gösterime giriş tarihi: 29 Ekim 2010
Konusu : Biyografi, Tarihi drama.
Biyografi : Mark Zuckerberg ( Facebook kurucusu)

Konusu genelde Dram / Tarihi kurgu olarak geçsede benim için Başarılı bir biyografi filmi ve tarihi dramadır.
Y kuşağı dediğimiz kuşağın beyin takımının birbirini kazıklamak için nasıl fırsatlar kullandığını gördükçe insan çıldırıyor.

Sosyal Ağ'ın hikayesi Facebook un yaratıcısı ve insan/sincap kırması Mark Zuckerberg'in (Jesse Eisenberg) efsanevi sosyal ağ sitesini yaratması ve sonrasında "arkadaşları" tarafından kendisine açılan milyarlarca dolarlık tazminat davaları etrafında oluşuyor.

Zaten Aron Sorkin sakin biyografi filmler çekmesiyle tanınır. Kavga, gürültü, macetr ve gözünüze sokulan bir entrika silsilesi beklemeyin. Film Facebookun kurulurken hangi aşamalardan geçtiğini aşama aşama duygusal bağlamadan yada aşırı kurguya ihtiyaç duymaksızın hayatın doğal akışı içindeki haliyle bize gösterir.

Ben oldukça sevdim.
Gençliği etkisi altına alan bu sosyal medya ağının nasıl kurulduğu çok samimi bir dil ve uslupla önümüze konmuş ve neden kullanmamamız gerektiğinide kısmen bize anlatmak istemiş.

Değerlendirmem devam edecek bu bir girişti.

Filme puanım: 10/8

Filmi yeni izlemedim ancak etkisi bende yeni gibi.
Formal elementler de beni icten etkiledi. İlk çeyreği ditologlarla çevrili bir film. Biraz sizi yorabilir.
Filmde, Zuckerberg hariç tüm karakterlerin davranislarinin ardindaki motivasyonlari fark etmek mumkun ancak zuckerberg'e gelince, adamin neden oyle davrandigina dair bir ipucu yok. Bu bağlamda eksik. Özellikle ilişkilerin analizi mükemmele yakındı.
Fincher sakinlikte beni geçen yönetmenim bu sefer beni şaşırttı. İgileteredeki kano sahnesi harika çekilmiş gerçekten. Adam beni şaşırttılça şaşırttı, Srn git başrolden birini j. Timberleke ver hele Justin sende ne yetenekler varmış. (time filminde bir sempati duymuştum sana) konu bu değil neyse..

Sosyal medaynın bu filmin altında yatan sosyolojik hezeyanın peşindeydim. Cımbızlarla seçmek istedim. Hakkaten birden fazla nesli kitleler halinde peşinden sürükleyen ağ başlangıcında neler olmuştur kim bilir? Dedim olay karı kız aramakla başlamış.. Yerse..

1200px-Jean-Leon_Gerome_Pollice_Verso.md.jpg

Yıllar öncesine dayanan bir beğeni sistemi. Ölsün, yaşasın. Aynı işaret..
Beğen, beğenme zihniyeti yeni toplumsal kodumuz.

Seninle arkadaş olabilecek herkes düşmanın olabilir.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri