Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Film Analiz The Last Samurai

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
1.md.jpg

Film Japon kültürünün, Samuray ların yaşamlarının konu alındığı sahnelerden oluşuyor. Bir Amerikan askeri samurayların eline esir düşer ve hayatı değişir. Savaşçı olarak bildiğimiz samurayların sakin dingin hayatları çok etkileyici. İnsanların sessiz sakin halleri, birbirine karşı düşman da olsa karşısındakine nezaketli davranışları, doğayla iç içe olmaları en çok sevdiğim sahneleri. Kardeşin kardeşi öldürmesi, buna sebep olanlara kahraman gibi davranılması, her yerde aynı oyunların oynandığı hissini oluşturdu bende.

Ailece izleyebilirsiniz. İçerisinde hiç müstehcen sahne yok. Küçük çocuklu aileler çocukları büyüdüğünde izlesin :)

Filme puanım: 10/10

10/10 çok iddialı olmuş :)

Bence anlatımın çok güzel ama biraz daha detay verebilirdin :)
Bu filim Tom Cruise'nin en iddialı filmlerinden biri Nokta. Ve Japonyada savaşın bitmesi ve dışardan yabancıların gelmesinin yasaklandığı 250 yıllık bir yasanın kalkmasını, Aynı zamanda japonyanın modernleşmesini, dışa açılması ve batı güdümünde girmesinde ters yönde dolaylı konu alıyor.

Bana sorarsan bu film bize bir kültür öğretiyor. Tarihten çok Japonyanın kültürel mirası olan Samurayların yaşam biçimini ve geneldede Japonların özel bir kültür ve rütüellerinş öğretiyor
[COLOR=(--fr-element-metin)]Mesela Bushidoyu öğrenmeye başladığında aslında burada bize erdemliğin 7 temel kavramının Japonyada nekadar önemli olduğu kavratılmaya çalışılıyor diğer tarafta seppeku yenilme in asla düşünülmesi için var olan bir şey olduğu anlatılıyor... [/COLOR]
Yani başarısızlığın sonucu ölümdür..

Film şahane ben sevmiştim sende sevmişr benziyorsun.
Daha önce son samurai benzeri bir iki film izlemiştim ama bu en iyisi...

Yüreğine sağlık :)

Film bence de 10/10

bu filmi izledikten sonra o köyde yaşamak istedim valla. sürekli doğa içinde çalışmak,disiplin,hayata ve doğaya karşı sorumluluk.Bir samurayın imparatora olan bağlılığı,bir amerikan askerinin mecburi olarak bu köyde yaşaması ve hayatında ilk defa kendini huzurlu hissetmesi,o köydekilerin zamanla bile olsa amerikan askerini kabul etmeleri. müzikleri etkilyeci.yaz yaz bitmez. bence çok iyi film.çok eğitici ve öğretici film gibi film.

beğenmene sevindim @NoktA

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri