Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeme/içme Tavuklu Krep Sarma :) (1 Görüntüleyen)

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Puan 113
Çözümler 0
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
8,502
Tepkime puanı
27,491
Puan
113
Konum
Siirt
MevaMeva is verified member.
Çok sık yaptığım bir tarifi ekleyeyim kolay ve güzel bir tarif yapmak isteyenlere fikir olur :)

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler​

Krep hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 350 ml süt
  • Yaklaşık 2 bardak kadar un/ 200 gr
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz veya pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 konserve garnitür
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım bardaktan biraz fazla un
  • Tuz
  • 1 litre süt
  • 2-3 avuç kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
  • 200-300 gr kaşar peyniri rendesi
Kullandığım bardak 170 ml

Hazırlanışı
  1. Krep hamuru için yumurtalar ve tuz karıştırma kabına alınır. İyice çırpılır.
  2. Bir taraftan sütü ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.
  3. Unu iki-üç seferde eklenir ve ara vermeden çırpılır. En son kabartma tozu eklenir ve bir kez daha çırpılırak işleme son verilir.
  4. İç harcı için tavaya yağ ve tavuk eti alınarak sotelenir. Salça ve baharatlar ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Garnitür eklenir ve tuzu atılarak ocaktan alınır.
  5. Ardından krepler tek tek yağsız teflon tavada arkalı-önlü pişirilir.
  6. Beşamel sos için ise; yağlar ve un tencereye alınır. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve tuzu ilave edilir. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır ve kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır.
  7. En son pişen krepler tek tek tezgaha serilir. Ortalarına tavuklu iç harç yerleştirilir. Üzerine beşamel sos yayılır. Kenarlardan kapatılarak sarılır. Borcama sırayla dizilip üzerlerine kalan beşamel sos sürülür. Kaşar peyniri serpilir.
  8. Isıtılmış 175 dereceli alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  9. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Orda tavuk budu denmiş ama ben tavuk göğsüyle yapıyorum daha güzel olur sanki bide salça koymuyorum baharatlar yeterli oluyor ette salça sevmiyorum :)
Ekli dosyayı görüntüle 11380
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri