Yeme/içme Tavuklu Krep Sarma :) (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Et - Tavuk - Balık
Çok sık yaptığım bir tarifi ekleyeyim kolay ve güzel bir tarif yapmak isteyenlere fikir olur :)

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler​

Krep hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 350 ml süt
  • Yaklaşık 2 bardak kadar un/ 200 gr
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz veya pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 konserve garnitür
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım bardaktan biraz fazla un
  • Tuz
  • 1 litre süt
  • 2-3 avuç kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
  • 200-300 gr kaşar peyniri rendesi
Kullandığım bardak 170 ml

Hazırlanışı
  1. Krep hamuru için yumurtalar ve tuz karıştırma kabına alınır. İyice çırpılır.
  2. Bir taraftan sütü ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.
  3. Unu iki-üç seferde eklenir ve ara vermeden çırpılır. En son kabartma tozu eklenir ve bir kez daha çırpılırak işleme son verilir.
  4. İç harcı için tavaya yağ ve tavuk eti alınarak sotelenir. Salça ve baharatlar ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Garnitür eklenir ve tuzu atılarak ocaktan alınır.
  5. Ardından krepler tek tek yağsız teflon tavada arkalı-önlü pişirilir.
  6. Beşamel sos için ise; yağlar ve un tencereye alınır. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve tuzu ilave edilir. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır ve kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır.
  7. En son pişen krepler tek tek tezgaha serilir. Ortalarına tavuklu iç harç yerleştirilir. Üzerine beşamel sos yayılır. Kenarlardan kapatılarak sarılır. Borcama sırayla dizilip üzerlerine kalan beşamel sos sürülür. Kaşar peyniri serpilir.
  8. Isıtılmış 175 dereceli alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  9. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Orda tavuk budu denmiş ama ben tavuk göğsüyle yapıyorum daha güzel olur sanki bide salça koymuyorum baharatlar yeterli oluyor ette salça sevmiyorum :)
Ekli dosyayı görüntüle 11380
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri