Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Tavuklu Krep Sarma :)

Meva

Haber Editörü
Kendi Dünyasında
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
7,017
Tepkime puanı
22,228
Puanları
113
Konum
Siirt
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Çok sık yaptığım bir tarifi ekleyeyim kolay ve güzel bir tarif yapmak isteyenlere fikir olur :)

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler​

Krep hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 350 ml süt
  • Yaklaşık 2 bardak kadar un/ 200 gr
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz veya pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 konserve garnitür
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım bardaktan biraz fazla un
  • Tuz
  • 1 litre süt
  • 2-3 avuç kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
  • 200-300 gr kaşar peyniri rendesi
Kullandığım bardak 170 ml

Hazırlanışı
  1. Krep hamuru için yumurtalar ve tuz karıştırma kabına alınır. İyice çırpılır.
  2. Bir taraftan sütü ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.
  3. Unu iki-üç seferde eklenir ve ara vermeden çırpılır. En son kabartma tozu eklenir ve bir kez daha çırpılırak işleme son verilir.
  4. İç harcı için tavaya yağ ve tavuk eti alınarak sotelenir. Salça ve baharatlar ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Garnitür eklenir ve tuzu atılarak ocaktan alınır.
  5. Ardından krepler tek tek yağsız teflon tavada arkalı-önlü pişirilir.
  6. Beşamel sos için ise; yağlar ve un tencereye alınır. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve tuzu ilave edilir. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır ve kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır.
  7. En son pişen krepler tek tek tezgaha serilir. Ortalarına tavuklu iç harç yerleştirilir. Üzerine beşamel sos yayılır. Kenarlardan kapatılarak sarılır. Borcama sırayla dizilip üzerlerine kalan beşamel sos sürülür. Kaşar peyniri serpilir.
  8. Isıtılmış 175 dereceli alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  9. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Orda tavuk budu denmiş ama ben tavuk göğsüyle yapıyorum daha güzel olur sanki bide salça koymuyorum baharatlar yeterli oluyor ette salça sevmiyorum :)
Ekli dosyayı görüntüle 11380
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar