Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Tavuk tantuni

Dolunay

FK Sorumlusu
MasterChef
Düşler ülkesinin deli kızı
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
8,694
Tepkime puanı
16,221
Puanları
113
Memleket
Dünyada bir yerdeyim
Ekli dosyayı görüntüle 4039
Dışarıda yemelere doyamadığımız tavuk tantunileri kolay bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Bütçenize zarar vermeyecek ev yapımı tavuk tantunileri yapmak çok zamanınızı almayacak. Her aşamasında kendi emeğiniz olan bu tarifimi sizlerde mutlaka denemelisiniz.

Ara öğünlerinizde size eşlik edebilecek tavuk tantuni nasıl yapılır? merak ediyorsanız tarifime göz atmalısınız. Dilerseniz dürüm olarak dilerseniz de ekmeğinizin arasına koyarak tüketebilirsiniz. Tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.

Tavuk Tantuni Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
  • 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600gram)
  • Haşlamak için su
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
  • Lavaş ekmeği(fırında yaptırdım)
İçine Koymak İçin:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 domates
  • Maydanoz, Tuz
Tavuk Tantuni Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
  1. Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
  2. Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
  3. Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
  4. Tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
  5. Domatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlanır.
  6. Haşlanan tavukların suyu süzülür.
  7. Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
  8. Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (Yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor)
  9. Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
  10. Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
  11. Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
  12. Üstüne tavuk konulur.
  13. Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.
 

ZARiP

FK Meteorolog
Katılım
5 May 2020
Mesajlar
8,401
Çözümler
1
Tepkime puanı
20,319
Puanları
113
Bizim hanım yaptığında fotosunu atamda mersinliler kendi başını yesin :a:
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar