Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Tavce gravce tarifi

Ravza

Yeni Üye
Katılım
4 May 2020
Mesajlar
432
Tepkime puanı
339
Puanları
63
Tavce gravce geleneksel bir Makedon yemeğidir. Taze fasulye ile hazırlanır ve Kuzey Makedonya'daki birçok restoranda bulunabilir. Ayrıca Makedon diasporası tarafından da yenir. Bu yemek geleneksel bir sırsız toprak kapta pişirilir ve servis edilir. Yemeğin adı "Bir tavada fasulye" olarak tercüme edilebilir.

378


TAVCE GRAVCE MALZEMELERİ

500 gram kuru fasulye

2 orta boy soğan

3 diş sarımsak

2 yeşil biber

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı pul biber

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı tereyağı

TAVCE GRAVCE NASIL YAPILIR?
1. Fasulyeleri bir kaç kez yıkayıp durulayın. Su dolu bir kaba koyun. Soğanı, sarımsağı ve yeşil biberi ekleyip fasulyeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

2. Şimdi sosunu hazırlıyoruz. Bir tavada yağı kızdırın. Bir yemek kaşığı unu ekleyip kavurun. Yine çay kaşığı pul biberi ekleyip bir kaç dakika karıştırın. Aynı zamanda, fasulyeleri süzün. Fasulyeleri tuz, biber ve nane ile terbiyeleyip, sosu ekleyin.

3. Fasulyeler fırınlanmak üzere hazır. Fasulyeleri güveç kabına koyup suyu buharlaşana kadar 170 derece fırında pişiriyoruz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar