Yemek Sözlük Tarhun (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Yaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Sözlük
Ekli dosyayı görüntüle 10061
Papatyagiller familyasının keskin lakin son derece hoş kokulu bir üyesi olan tarhun; İnce bir gövde üzerinde bulunan dar uzun, hafifçe sarkık ve parlak yeşil yaprakları sayesinde. birçok yeşillik çeşidinden kolayca ayırt edilebiliyor.

Tarhun otu, bu dar uzun yapraklarının altında bulunan yağ bezelerinden biberimsi acı bir tadı olan fakat güzel hoş bir koku yayar.
Ülkemizde yeşil altın, dargun ya da ejder otu gibi isimlerle de anılan tarhun otunun anavatanı ise Sibirya.
Yaprakları taze ve kuru olmak üzere iki türlü de kullanabilen tarhun otu, kullanıldığı yemeklere kattığı aroma sebebiyle de oldukça sevilen bir baharat çeşidi olarak bilenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Sindirim sistemini korur!

Sindirim sistemini kontrol ederek salgılanmayı hızlandırır ve tüketilen besinlerin hızla sindirilmesini sağlar. Sindirim sistemini düzenlediğinden ötürü sindirim problemlerinden ileri gelen mide ve bağırsak ağrılarını da giderir.

İştah açar!

‘Bir türlü kilo alamıyorum’ diyen herkesi tarhun otuyla tanıştırma vakti. Tarhun otu, iştah kaybının önüne geçerek iştahınızı açar. Kısacası tarhun otu kilo almaya karar verenler için doğadaki en doğal yardımcılardan biridir.

Göz sağlığını korur!

Göz sağlığımızı koruyan besinler denince akla her daim ilk olarak havuç gelir. Peki ya göz sağlığımız için havuç kadar etkili diğer besinler nelerdir? İşte bu sorunun cevabını arıyorsanız tarhun otu sizler için doğru cevap. İçerisindeki yoğun A vitamini miktarı ile görme keskinliğini arttıran ve göz sağlığımızı koruyan tarhun otu ileriki yaşlarda oluşabilecek görme bozukluklarını engeller.

Ödem söktürür!

Doğadaki en etkili detoks malzemelerinden biri olan tarhun, vücuttaki tüm ödemi atmakta son derece etkilidir. Toksinler, vücut iltihabı gibi birçok alanda işinize yarayabilecek tarhunu mutlaka çay olarak da tüketmenizi öneririz.

Gaz sıkışmasına iyi gelir!

Özellikle yemeklerden sonra sindirim sistemindeki sorunlar sebebiyle oluşan gaz sıkışması problemleriyle oldukça etkili şekilde mücadele eden tarhun otu, hazmı kolaylaştırarak şişkinliği de engeller.

Ağız kokusunu engeller!

Nane, fesleğen, reyhan… Diğer tüm hoş kokulu yeşillikler gibi tarhun otu da ağız kokusunu engeller. Çay olarak tüketildiğinde ağız içi enfeksiyonları gideren tarhun otu diş yüzeyindeki lekeleri gidererek diş beyazlatma konusunda da etkilidir.

Kalp sağlığını korur!

Tarhun otu, vücudumuzdaki en önemli organlarımızdan biri olan kalbimizi büyük ölçüde korur. Öyle ki tarhun; böbreklerin, kalbin ve karaciğerin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan yüksek miktarda potasyuma sahiptir. Aynı zamanda anti-enflamatuar özelliklere de sahip olan tarhun otu, kalp damarlarını da koruyarak oluşabilecek kalp rahatsızlıklarına karşı set çeker.
 
Ilk defa duydum,hangi yemekler de kullanılıyor?.
 
Bizim burda bir ota benziyor ama ismini bilmiyorum yarın anacığıma göstereyim varsa bilir ama hem ödem atıyor hem kilo aldırıyor ben almayayım benim için zararlı ?
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri