Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Suudi Arabistan, Türkiye'ye Ambargosunu Resmen Duyurdu (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 1
Katılım
5 May 2020
Mesajlar
8,700
Çözümler
1
Tepkime puanı
21,436
Puan
113
ZARiPZARiP is verified member.
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir süredir yaşanan siyasi gerilim, en sonunda ekonomiye yansıdı. Suudi Arabistan yönetimi, bu ay sonundan itibaren Türkiye'de üretilen ürünlere ambargo uygulayacağını açıkladı.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki siyasi sorunlar ekonomiye de yansıdı. Suudi hükûmeti, Türk mallarına karşı başlattığı ambargoyu resmi hale getirdi. Suudiler, bu ay sonunda Made in Turkey menşeili malları almayacağını açıkladı.
Suudi Arabistan, Türkiye'nin ithalatı ve ihracatı açısından önemli bir yerde duruyor. Türkiye, Suudi Arabistan'dan 3 milyar dolarlık ithalat yaparken 3,3 milyar dolarlık da bir ihracat gerçekleştiriyor ve Suudi Arabistan, en çok ihracat yaptığımız 15. ülke konumunda bulunuyor.
Made in Turkey menşeili ürünlere ambargo
gümrük, konteynır

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki siyasi gerilim, dış ticaretimizi daha önce etkilemeye başlamıştı. Suudi Arabistan yönetimi, Türk ürünlerine koydukları katma değer vergisini %5'ten %15'e çıkarmıştı. Ayrıca yaş meyve ve sebze gibi ürünler gümrüklerde bekletilerek çeşitli sorunlara sebep olmuştu.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Suudi yönetim, Arabistan'da fabrikası bulunan Ülker'e yaptığı uyarıda hammaddeyi Türkiye'den getirmemesini istemişti. Ayrıca Türkiye'den mal alan Suudi ithalatçılara da bir taahhütname imzalatıyordu. Ancak artık tüm bunlar resmiyete dökülmüş oldu.
gümrük, konteynır, vinç

Resmi ambargo, bu ay sonundan itibaren başlıyor. Ekim ayıyla birlikte Made in Turkey damgasına sahip ürünler Suudi Arabistan'a giremeyecek. Bölgeye ihracat yapan iş insanları, müşterilerinin Türk ürünlerine alıştığını ve ambargo sebebiyle alamayacaklarını söylüyorlar. Ayrıca müşterilerin, malların üçüncü bir ülke üstünden gönderilmesini talep ettiklerini dile getiriyorlar.
Suudi Arabistan ile iş yapan bir KOBİ, "Suudi Arabistan en önemli pazarımız. Ama Suudi müşterim artık mal almıyor. Çünkü hükümeti uyardı, korkuyor. Bu ayın sonunda ticaret duruyor. Son yüklemeleri yapıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Moraller bozuk" ifadelerini kullanıyor.
 
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
 
şimdi katar kozumuz var .. katara peşkeş çekti diyenler düşünsün neden katar :D siyaset topac gibidir -- ula sözü unuttum neyse
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri