Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mutfak Sütlü Kabak Kızartması Tarifi ?

MevaMeva is verified member.

İçinden geldiği gibi yaşa :)
Haber Editörü
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
7,671
Tepkime puanı
24,710
Puanları
113
Konum
Siirt
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
Cinsiyet
Takım
lIr3ry

Görsel olarak kendi yaptığımı koyuyorum daha güzel olmuş ??

Ekli dosyayı görüntüle 9232

Sütlü Kabak Kızartması Tarifi (5 Kişilik)​

Malzemeler :

  • 3 adet taze kabak
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 6 yemek kaşığı dolusu kadar un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Üzeri İçin
  • 1 kase yoğurt
  • 2 tutam dereotu

Hazırlanışı :

Ekli dosyayı görüntüle 9233
Ekli dosyayı görüntüle 9241

Ekli dosyayı görüntüle 9235
Ekli dosyayı görüntüle 9236
Ekli dosyayı görüntüle 9237

Ekli dosyayı görüntüle 9238

Ekli dosyayı görüntüle 9239

Ekli dosyayı görüntüle 9240

3 adet kabağı yıkayıp, alacalı soyun. İnce ince halkalar halinde kesin. Orta boy bir kap içine kabakları koyun. 2 çay bardağı süt ekleyip, kapağını kapatın. 1 saat buzdolabında bekletin.

Daha sonra kabakları sütün içinden çıkarın. Süt olan kabın içine 1 adet yumurta, 1 yeme kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karbonat, tuz, karabiber koyup, iyice çırpın. 6 yemek kaşığı unu azar azar ilave edip, krep hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın. Yani bu sos içerisinde kabakların bulanması gerekiyor.

Genişçe bir tava içine sıvıyağ koyup, iyice ısıtın. Kabakları hazırladığınız sosun içine batırıp, kızgın yağ içinde kızartın.

Kızaran kabakları servis tabağına alın. Diğer yandan üzeri için 1 kase yoğurdu iyice çırpın. Üzerine 2 tutam ince ince doğranmış dereotu koyup, karıştırın. Sütlü kabak kızartmasını yoğurt sos ile servis edebilirsiniz.

Sütlü kabak kızartması oldukça lezzetli ve değişik bir kabak kızartması tarifidir. Değişik lezzetler arayanlar özellikle deneyebilir.

Afiyet Olsun.

Ben sirke koymadım tadını çok sevmiyorum baharat olarak bide pul biber koydum :)
 
Sütsüz yaparım ben genelde ama bunu deniyecem inşallah teşekkür ederim
 
Sütsüz sirkesiz seviyorum ama ben çokta güzel oluyo bide ben yapıyorum çünkü ??
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri