Goethe, Genç Werther’ in Acıları'ı kıtabını 25 yaşında yazmış, kısa bir sürede. Hatta iki hafta gibi bir süre olması lazım ama emin değilim, bu bilgiyi aldigim kaynak ne kadar doğru bilmiyorum. Kitapta yasak bir aşk anlatılıyor, cümleleri ise çok zalim. Şiir gibi akıcı bir dil olmasına rağmen fazlaca bunalımlı, fazlasıyla kederli bir kitap olmuş. Sıradışı bir kurmaca, çılgın ve ürkütücü geldi bana. Adı gibi acı ve ızdırap dolu. Alman halkı kitaptan çok etkilenmiş olsa gerek, intiharlar epey artmış ve o zamanki yönetim kitabı bir süre yasaklamış.
Kitap için, okumadan olmaz, okunmadan anlaşılmaz bir edebi eser diye düşünmekteyim ve bu kitapla gördüm ki; aşk gerçekten de tam bir körlük meselesi, aşık taraf partnerine değil ama, kendisine yalan söylüyor sürekli, neden mi? inanması gerek çünkü. Çılgınca inanması hem de. Bu da demek oluyor ki; aşk eşittir, sarhoş akıl.
Kitap için, okumadan olmaz, okunmadan anlaşılmaz bir edebi eser diye düşünmekteyim ve bu kitapla gördüm ki; aşk gerçekten de tam bir körlük meselesi, aşık taraf partnerine değil ama, kendisine yalan söylüyor sürekli, neden mi? inanması gerek çünkü. Çılgınca inanması hem de. Bu da demek oluyor ki; aşk eşittir, sarhoş akıl.