Soryaz bahar aylarında hem yemek olarak hem de salamurası yapılarak sofralarda sıkça rastlayabileceğiniz bir lezzet.

Soryaz otu bahar mevsiminde yerden biten ilk şifalı bitkidir.
“Karların erimesi ile birlikte dağlarda şifalı bitkiler çıkmaya başlar.
Dağların arasından toplanan bitki kalp, damar, tansiyon, migren ve mide hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.
Soryaz Otu sadece ilk baharda 1 ay boyunca toplanır.
Otun Türkçe ismini bilmiyorum ama çiriş diye bir ot var onunla karıştırılıyor o değildir
bu otun salamurası yapılıp tıpkı ıspanak gibi böreği yapılabilir yada bizim gibi fırında ekmek içine 

Ayrıca bulgur pilavına katılır ve kavurup üstüne yumurta kırıp sabah kahvaltısında da tüketebilirsiniz
yemek tarifi mi verdim sözlükte soyraz otunu mu tanıtım bilemedim
ikisi bir arada oldu
son olarak soryaz otuna denk gelirseniz Bi deneyin derim tadı çok güzeldir 

Soryaz otu bahar mevsiminde yerden biten ilk şifalı bitkidir.
“Karların erimesi ile birlikte dağlarda şifalı bitkiler çıkmaya başlar.
Dağların arasından toplanan bitki kalp, damar, tansiyon, migren ve mide hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.
Soryaz Otu sadece ilk baharda 1 ay boyunca toplanır.
Otun Türkçe ismini bilmiyorum ama çiriş diye bir ot var onunla karıştırılıyor o değildir



Ayrıca bulgur pilavına katılır ve kavurup üstüne yumurta kırıp sabah kahvaltısında da tüketebilirsiniz



