Beyin Fırtınası Sohbet kalitemizi artıralım mı? (5 Izleyici)

• Kullanıcı Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Düşünce Okulu / Beyin Fırtınası
🕒 Konu Yazarı 2 saat önce Onlineydi
Ne dersiniz?
Sohbet kalitemizi basit ama etkili yönergelerle arttırarak ilişkilerimizde daha mutlu ve güçlü bir bağ yakalayabiliriz miyiz?

Kendi kendimize cevap verelim ;
Kesinlikle mümkün. Hatta çoğu ilişkide sorun “duygu eksikliği” değil, iletişim kalitesinin düşüklüğü. Yani insanlar birbirini seviyor… ama doğru konuşamıyor.

Çoğu insan dinlerken aslında şu hatayı yapıyor:
“Ben şimdi ne cevap vereceğim?
Gerçek dinleme ise şu şekilde olur; “Bu insan ne hissediyor?”
Küçük fark, büyük etki.

Başka bir açıdan bakalım mı ?
Bir insana “Sen hep böylesin” dediğinde savunma başlar.
Ama: “Ben böyle olunca kırılıyorum” dediğinde bağ kurulur. Suçlama duvar örer, duygu köprü kurar. Duvar kurmak yerine köprü atın bence.

Hepimizin her ortamda yaşadığı belkide modernizmin bize dayattığı en büyük modern problem: Biri konuşuyor, diğeri story bakıyor 😄
Oysa kaliteli sohbet in sırrı ; Göz teması + dikkat + gerçekten orada olmak
Değerli his ettirirseniz değer görürsünüz.

Devam edeyim mi bilemedim…

Belki de en çok dert yandığımız şeyleri konuşuyoruz. Ama unutmayın bu size bir Qasem tavsiyesi ; Her şeyi konuşmak zorunda değilsiniz. Ama konuştuğun şey gerçek olsun.
Mesela:
“Nasılsın?” yerine
“Son zamanlarda seni en çok ne yordu?”
İşte sohbet orada başlar. Sınırları çok mu zorladım? Belkide Qasem çok hayalperesttir değil mi ?
Hayallerimiz kadarız.

Hayal kurmaya devam o halde ;
Unutmayın !!! ; Birlikte gülebilen insanlar, birlikte kalabilir. Ama dikkat:
Şaka adı altında iğnelemek = güveni zedeler , sanırım en çok yaşadığımız sorunlardan biride bu. Patavatsızlık ile mizahı birbirinden ayırd edebilecek insanlarla tanışın.

Hadi başka bir pencere açalım Fk ; Bir şey duyduğunda hemen yorumlama:
“Neden böyle yaptın?”
Yerine:
“Bunu yaparken ne hissettin?”
Bu soru ilişkileri değiştirir. Doğru soru doğru bir muhabbetin başlangıcıdır, yanlış soru başlamadan biten muhabbetlere gebedir.

O halde şununla bir ara verelim ;
Bir konu 10 kere konuşuluyorsa: Sorun konu değil, anlaşılmamış duygudur. Duygularınızı anlamayan insanlarla zaman harcamayın.

Qasemce duygular deyip geçelim.
Belkide bir delinin zırvaları

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri