Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

FK Sözlük Sobalı ev romantizmi.

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
@AsyAAsyA is verified member., yalnız kalana kadar sobalı evdeydim zahmeti vardı ama keyfi herşeye değerdi..
Gürül gürül yanmasına kestane partisine tereyağlı ekmek kizartmasina varana kadar....

Üşümemek, çoluğu çocuğu ısıtmak, hayatta kalmak için yapılan meşakkatli bir eylem nasıl romantizm olur anlamış değilim. Hele bir de bu iş sadece kadının üstüne yüklenmişse bırakınız romantizmi tam bir dramdır bu. Bazen yanmaz saatlerce uğraştırır, puflar, duman altında kalırsınız. Bazen borular devrilir, onların temizliği de ayrı bir iştir. Soba tek bir odadaysa ve üstüne ev de büyükse vay halinize. Sabah sıcak yatağınızdan it gibi titreyerek okula gitmeniz gerekmiş, banyo yapmak iki kere düşünülmüştür. Şimdi modern yaşamın içinde ah eskiler filan diyoruz; ama dönmek ister misiniz desek kimse rahatını bozup sobayla uğraşmak istemez. Ee ne oldu romantizm? Tatil için gidilen dağ evinde önüne oturup izlediğin şömineye benzemez bu. Fakirin çilesi, zenginin romantizmi. :)

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
@Hatra, değerli muhterem dediğin kişiye aileye göre değişmez mı hepsine zulüm demek olurmu derken @QasemQasem is verified member. Üstadım i hatırlayarak saygılar ve hürmetler diliyorum titreyerek:)

Valla hocam, hala sobalı evde oturan insanlara gidip soralım istersen. Kimse gülerek, el ele göz göze yapmıyor bu işi. İnsanlar "Sobayı yakalım da önünde baş başa oturalım." ya da "Hanım bıçağı getir de romantik romantik kestane pişirelim," demiyor. Ekmek kızartıp birbirlerine yedirmiyorlar. :) En azından ben görmedim. :)Yaşam dediğimiz şey bu sadece. O kadar doğal ve o kadar mecburiyet hali. İnsan yaşarken çektiğini sonra unutuyor, geriye edebiyatını yapmak kalıyor bence. :) Hey gidi eski günler. :)

Sobanın romantizmi mi olurmuş Allah aşkına. Burjuva değiliz ki dağ evine gidip şömine yada soba başında kestane pişirelim.
Allahım iyiki doğalgaz yada kalorifer var.
Ama ekstradan keyif sobası olsa yok demem. Atacan patatesi yada kestaneyi offff :)
Ama ısıtma için olmaz. Asla olmaz :)

@QasemQasem is verified member., Üstad @Hatra değerli muhteremden korkuttuğun için aynı fikirde olma gayretini farketmedigimi sanma :D
@Hatra katılmıyorum değerli muhterem düşüncenize ama hürmet duyarım o ayrı mesele :)
Ben hala deli gibi özlüyorum ama hayat şartları başka mecraya savurdu beni mecbur kaldım.. :)
Ve zevk alan çok kişiyede tanıyorum :)
Vallaha muhafalet değilim yanlış anlaşılmasın :)

@Hatra, şimdi dağda kamp yapmak ayrı bişey :)
Parası olup cipine binip dağ evine gidip iki gün tatil yapmak, şömineyi yakmak offf,
Endişe yok, geçim derdi yok, sorumluluk yok, amaç eğlenmek, sadece eğlenmek :)
Düşünsene 10 bin TL lik bot, bilmem kaç bin TL lik kürk, av silahın, mükemmel dayalı döşeli sıcacık dağ evi. Allah Allah :)

Hocam o zaman rica ediyorum. Doğalgazı kapatıp soba yakmaya başlayınız. :)Tanıdıklarınız da muhtemelen sizin gibi sobayı geride bırakanlardır. Bana hala soba yakmaya mecbur kalanlardan örnek veriniz. :) Romantizm, istediğin zaman istediğin şekilde yaptıklarındır. Sorumluluklar ve mecburiyetler değildir. Sorumluluk olmaktan çıktığı anda nostalji ve romantizm yapılabilir. Aradaki fark budur hocam. :) Benim babam da sobanın yeri ayrıydı diyor bazen. E çünkü annem yakardı, babam önüne gelip kedi gibi kıvrılırdı. :) Bu işler böyle. :)

@Hatra, şimdi dağda kamp yapmak ayrı bişey :)
Parası olup cipine binip dağ evine gidip iki gün tatil yapmak, şömineyi yakmak offf,
Endişe yok, geçim derdi yok, sorumluluk yok, amaç eğlenmek, sadece eğlenmek :)
Düşünsene 10 bin TL lik bot, bilmem kaç bin TL lik kürk, av silahın, mükemmel dayalı döşeli sıcacık dağ evi. Allah Allah :)
Al işte. :)

@Hatra, Değerli muhterem yürekten hürmet ederim ama ben israrciyim öyle bir evde otursam zaten yapardım ki romantizm den çok seven ısrarla yakan insanlar var inanmak istemezsenizde:)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri