FK Sözlük Soba :) (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - FK Yorum
Doğalgazın gelmesiyle nadiren sobalı evler var artık nesilleri tükenmek üzere o nadiren bulunan evlerden biri bizim evimiz halen soba kullanıyoruz :) ve bugün inşallah soba kurulacak :)

sadece bulunduğu odayı ısıtan çevresindeki odalara pek faydası olmayan kalabalıkken sobanın etrafında toplanıp mutfağa gitmek için yazı tura attığımız ? bir odadan diğer odaya geçmek resmen ekvatordan kuzey kutbuna geçmek gibi cesaret isteyen bir iş ?en güzel yani üzerinde kaynayan çay, kestane, fırında pişen patatesler ?

Ekli dosyayı görüntüle 11978

Bazen sobamız bunun gibi üzerinde yer kalmaz ?

Ekli dosyayı görüntüle 11979

İşte anlatmak istediğim :)

Ekli dosyayı görüntüle 11980

İtiraf ediyorum bunu hala yapıyoruz?

Annemlerin evi sobalı hala iki gün önce aradım annem napiyonuz diye baban kestane almis onu pişiriyoruz sobada dedi :)
Çocukluğum geldi aklıma fındık kavururduk üstünde kestane guzine sobaysa patates atardık fırınına
@Meva ben hala yapıyorum bunu :)

@Dolunay demek ki yıllar geçsede yapılanlar değişmiyor muş :) ama portakal kabuğunu sobanın üstüne koyduktan sonra evi güzel bir koku sarmıyor mu ben o kokuyu çok seviyorum ? soba kullanmak biraz zahmetli ama güzel yanlarıda çok fazla ben herşeye rağmen sobayı çok seviyorum :)

Evet zahmeti çok ama bi o kadar da güzel @Meva cim :) o koku yu oda kokularına tercih ederim:)
Çay yapican bi de sobanın üstünde kaynayan su cıssss diye ses çıkarıyor ya o da çok hoşuma gider benim :)

Küçükken sobamız vardı halen dün gibi hatırlarım ve ben çok odun kömür taşıdım.
O sobanın duman kokusunu (şimdikiler is kokusu derler)çok severim mesela çiftlikte kuzine var kışın balıgımızı orada pişiririz ve soframızı da kuzine etrafında kurarız :cici:
Hayalim müstakil bir ev satın almak ve giriş odalarından birisini şark köşeli sobalı dizayn etmek se)))

Doğalgazı çok seviyorum.
Sizi soba seviciler sizi. :)
Arkadaşlar tüplü sobalar var hem üzerinde patates hemde kestane yapıyoruz :)
Odun semaverimde var :)
Ama ben evde doğal gaz seviyorum.
Tüm odalar sıcak, su sıcak, Allahtan daha belamı mı istiyorum

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri