Sizce Hangi Mutluluk? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Qasem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Düşünce Platformu Serbest Kürsü
MUTLULUK:

Aristo, "insan yaşamının biricik amacıdır. Hayatımız boyunca harcadığımız tüm çabalar mutlu olmak içindir.”

Mevlânâ, "Mutluluk yolun sonunda değil, üzerindedir. Sonunda olsa varıldığında yol bitmiş, vakit geçmiş olur. Mutluluk şu andır, yarın değil."

Mutluluk yolun sonunda bulunacaksa bulunmasının bir amacı yokki mutlaka ya basında ya ortasında olmalı.
Mutlu ol veya olma bunun için çabalama da biryerde yetersiz kalıyor zira kader diye birşey var yaşatılan yaşanılır bizim amacımız imtihanda oldugumuz şu köhne dünyada kendi mutluluğumuzdan çok birilerinin mutluluğuna vesile olmak ..
Velhasıl bana ne gerek yol sonu mutluluk bana ebediyet yeter ..

Hayat için harcadığımız tüm çabalar mutlu olmak içindir
Mevlana'nın sözü bende eski türk filmlerini çağrıştırdı hani filmin sonunda çiftler barışır evlenir mutlu olurlar ya ama işin aslı öyle değildir asıl sorunlar kavuşunca başlar

Mevlana daha derin özetlemiş..
Mutluluk yaşadığın her andır aldığın her nefestir şükrede bilmektir anlamınıda mesajlamış... tabi maneviyat havuzundaki bir zaat olduğu için.. aristo ile kıyaslamam bile..

Bir ekleme daha yapmak istiyorum yoksa eksik kalır... demiş ya mutluluk şuandır yarın değil diye.. cidden doğru. Hani deriz ya en kötü günümüz böyle olsun diye.. bana öyle çağrışım yapıyor.. bugün iyiyim yarın bugün kadar iyi mutlu olamıyabilirim.. beterin beteri var misali...

Her insan sevmek ve sevilmek ister. Yalnızlık ve dışlanmak bir insana verilebilecek en büyük cezadır.

Mutluluk benimsediği hislerin karşılığı olarak kişisel duyguların; heves ve istek anlamında tatmin olması durumudur.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri